Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Bijeg iz vrtića

Troje pariških četvrogodišnjaka nestalo iz vrtića, nađeni živi i zdravi

Autor: Hina

19.01.2023. 08:12
Troje pariških četvrogodišnjaka nestalo iz vrtića, nađeni živi i zdravi

Foto: iStockTroje četverogodišnjaka izašlo je ovaj tjedan iz vrtića u Parizu sredinom dana, ali su kilometar dalje pronađeni živi i zdravi, rekao je gradski čelnik.


Troje djece bilo je u dvorištu u vrijeme odmora za ručak kada su odšetali iz vrtića u elitnoj četvrti francuskog glavnog grada, rekao je za AFP Patrick Bloche, zamjenik gradonačelnice Anne Hidalgo zadužen za predškolski odgoj i za prosvjetu, potvrdivši informaciju dnevnog lista Parisiena.


Po njegovim riječima, bijeg se dogodio zbog “niza nepravilnosti”. “Prethodno je odrasla osoba izašla iz ustanove aktiviravši tipku za deblokadu vrata i djeca su sama izašla iz zgrade, a da ih nitko nije vidio”, dodao je.
“Djecu je zaustavila prolaznica” više od kilometra od vrtića, “pošto su prešla preko veoma prometne ulice, tramvajske pruge i ispod obilaznice”, ispričao je vijećnik, ocijenivši to “krajnje teškim propustom”.


“Očito je da su djeca bila bez nadzora i gradska uprava vodi istragu kojom će utvrditi što se zapravo dogodilo i kazniti odgovorne”, dodao je Bloche, rekavši da “zasad nitko nije kažnjen”.


Udruga roditelja je na upit AFP-a rekla da će se “u petak održati sastanak roditelja troje djece i uprave vrtića”.