Srijeda, 21. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

OTUĐIVANJE DOKUMENATA

Trump se izjasnio da nije kriv za tri dodatne optužbe

Autor: Hina

05.08.2023. 08:08
Trump se izjasnio da nije kriv za tri dodatne optužbe

Foto: ReutersBivši američki predsjednik Donald Trump u petak se izjasnio da nije kriv za tri nove optužbe vezane za rukovanje povjerljivim dokumentima nakon što je napustio Bijelu kuću. Trump se 10. kolovoza također odrekao svog prava da bude prisutan na sudu zbog svoje optužbe za tri dodatne optužbe.


Savezni tužitelji iznijeli su nove optužbe prošli tjedan protiv Trumpa i dvojice njegovih zaposlenika u kaznenom slučaju zbog zadržavanja osjetljive vladine dokumentacije na Trumpovom imanju Mar-a-Lago u Palm Beachu na Floridi.


Trump je sada suočen s 40 točaka optužnice u ovom slučaju, nakon što je prvobitno bio optužen po 37 točaka prošlog mjeseca. Njegov sobar, Walt Nauta, također je suočen s novim optužbama, a tužitelji su u kazneni slučaj dodali trećeg optuženika i još jednog Trumpovog zaposlenika, Carlosa De Oliveiru.
Optužbe uključuju pokušaj brisanja sigurnosnih snimaka koje je tražila velika porota, davanje lažnih izjava FBI-u i nezakonito zadržavanje dodatnog dokumenta koji je sadržavao informacije o nacionalnoj obrani.