Četvrtak, 25. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

ZNAK DOBRIH ODNOSA

Putin održao minutu šutnje za Berlusconija

Autor: Hina

16.06.2023. 21:22
Putin održao minutu šutnje za Berlusconija

Foto: ReutersRuski predsjednik Vladimir Putin u petak je od publike na ekonomskom forumu u St. Petersburgu zatražio da održi minutu šutnje u čast bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija koji je umro u ponedjeljak u 86. godini. Putin, koji je u poruci sućuti ranije ovaj tjedan rekao da je smatrao Berlusconija dragim prijateljem i iznimnim političarem, rekao je publici:


“Nedavno je bivši premijer Italije gospodin Berlusconi preminuo. Učinio je puno da izgradi normalne dugotrajne odnose između Rusije i NATO zemalja. Bio je vrlo dobar čovjek, vrlo aktivan i energičan.” Dodao je: “Bez ikakva pretjerivanja smatram ga ličnošću svjetskih razmjera. Ispričavam se publici. Želio bih zamoliti za minutu šutnje u njegovu čast.”


Baš kao i bivši njemački kancelar Gerhard Schroeder, Berlusconi je održavao bliske veze s Moskvom tijekom prvih Putinovih godina u Kremlju od 2000. godine nadalje. I Berlusconi i Schroeder su postali osobni prijatelji ruskog čelnika, dok ih je zapad kritizirao što su ostali uz njega i dugo nakon ruske aneksije Krima od Ukrajine 2014. godine.


Foto: Reuters