Nedjelja, 26. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

NAJPLAĆENIJI

Pronađen državni službenik s najvećom plaćom: Za brigu o Vladinom avionu primat će 5.094€ mjesečno

Autor: Portal Novi list

08.01.2024. 19:24
Pronađen državni službenik s najvećom plaćom: Za brigu o Vladinom avionu primat će 5.094€ mjesečno

Foto: Borna Filic/PIXSELLTelegram je pronašao najplaćenijeg državnog službenika u Hrvatskoj, riječ je o čovjeku koji brine o održavanju Vladina aviona.


Ravnatelj Direkcije za korištenje službenih zrakoplova Jože Dušič imat će najveću plaću od 24.000 državnih službenika i namještenika u Hrvatskoj, kad u travnju stupi na snagu novi izračun plaća u državnom sektoru.


Svi zarađuju više od Plenkovića


Dušič se pritom ne može nadati nekoj velikoj povišici – plaća bi mu trebala porasti za neznatnih 0,05 posto – ipak, moći će računati na plaću od 5.094€ neto.
To je znatno više i od premijera Andreja Plenkovića koji je u imovinskoj kartici prijavio plaću od 3,195€ neto. Više od premijera imat će i ostali zaposlenici Direkcije za održavanje službenih zrakoplova.


Najniža plaća iznosit će 3,387 eura neto i pripada voditelju Odjela održavanja zrakoplova i kontinuirane plovidbenosti.


Čime se to uopće bave?


Čime se uopće bavi spomenuta Direkcija? Ova stručna služba Vlade upravlja ravno jednim avionom – državnim zrakoplovom Challenger, kupljenom još u vrijeme Franje Tuđmana.


Državni službenik s najvećom plaćom, Jože Dušič, na čelu joj je od 1. ožujka 2023., nakon što je Vlada razriješila ravnatelja Ivana Klanca.


Na ovoj se poziciji našao tek dok se ne provede javni natječaj za novog ravnatelja. No, i prije isteka roka od šest mjeseci Vlada je krajem kolovoza Dušiču dala novo produženje za još šest mjeseci. Dušič je tako na čelu Direkcije barem do 1. ožujka 2024. godine.


Direkcija ima 12 zaposlenih, od kojih su čak polovica raznorazni šefovi. Rashodi za zaposlene u 2024. iznose 879.663€. Kako primjećuje Telegram, na internetskoj stranici Direkcije nema ni traga natječaju za novog ravnatelja.