Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

PROBLEMI U PROMETU

HAK: Zbog olujnog vjetra zatvorena dionica na A1 i na Jadranskoj magistrali

Autor: Hina

08.01.2024. 18:32
HAK: Zbog olujnog vjetra zatvorena dionica na A1 i na Jadranskoj magistrali

Foto: Mateo Levak/Novi listZbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su: autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje te Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.


“Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su: autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje -obilazak za osobna vozila je državnim cestama čvor Posedarje – Maslenica – Zaton Obrovački – Gračac – čvor Sveti Rok, a za ostala vozila čvor Benkovac – Kistanje – Knin – Gračac – čvor Sveti Rok te Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene”, izvijestili su u ponedjeljak popodne iz Hrvatskog auto-kluba (HAK).


Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar); Jadranska magistrala (DC8) Bakar-Novi Vinodolski-Senj-Karlobag; državna cesta Gračac-Obrovac-Karin (DC27); državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54); državna cesta DC99 između čvora i mjesta Križišće;
lokalna cesta Kraljevica-čvor Križišće i Paški most.
Na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom i motocikle (I. skupinu vozila).


Zabrana prometa zbog olujnog vjetra za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom) na državnoj cesti D 102 most Krk u oba smjera.


Prometna nesreća na autocesti A3 između čvora SV. NEDJELJA i čvora SAMOBOR u smjeru Bregane. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Molimo korisnike za oprez.


Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama (te ostala vozila bez zimske opreme) na cestama u Lici i na svim županijskim i lokalnim cestama na području Donjeg Lapca i Korenice.


Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Snijeg pada mjestimice u Lici i Slavoniji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Iz HAK-a pozivaju vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.


Povećana je gustoća prometa na autocesti A3 između čvora Zagreb Zapad i čvora Kosnica u smjeru Bregane. Vozi se u koloni uz povremene zastoje uz ograničenje brzine 80 kilometara na sat pa iz HAK-a mole korisnike za pojačan oprez i strpljenje.


Večeras od 21 sat do 6 sati ujutro zbog radova u tunelu Učka vozit će se uz posebnu regulaciju.


Zbog izvanrednog događaja dionica državne ceste (DC2) most Ilok-Bačka Palanka zatvorena je za vozila teža od 3,5 t.