Nedjelja, 14. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Motiv još nepoznat

Policija se oglasila o ubojstvu Sablje: ‘Sve osobe su nam od ranije poznate, a osumnjičeni nije pružao otpor'

Autor: Portal Novilist.hr

22.04.2023. 15:19
Policija se oglasila o ubojstvu Sablje: ‘Sve osobe su nam od ranije poznate, a osumnjičeni nije pružao otpor'

Foto: Screenshot HRTZagrebačka policija kratko se na posebnoj press konferenciji oglasila o noćašnjem ubojstvu u noćnom klubu Ritz u Zagrebu. Tamo je, podsjetimo, ubijen USKOK-ov optuženik Tomislav Sabljo.


“Počinjeno je kazneno djelo ubojstva oko 4.40 u jednom noćnom klubu u Zagrebu. Ubojstvo je izvršeno vatrenim oružjem. Sve okolnosti, motive, sve to nastavljamo istraživati. Provodi se intenzivno kriminalističko istraživanje. Obavit ćemo više desetaka razgovora, tamo je bilo puno svjedoka i nakon toga imati više informacija”, rečeno je na presici.


Nije potvrđeno jesu li ubojica i ubijeni otprije imali narušene odnose.
“Utvrđujemo sve odnose, a sve osobe su nam od ranije poznate po policijskim postupanjima”, kazali su iz policije.


Potvrdili su da se ubojstvo dogodilo unutar kluba, dok osoba koja se sumnjiči za ubojstvo nije pružala otpor prilikom uhićenja.


Tijekom večeri se očekuje prebacivanje pritvorskom nadzorniku.


Oglasio se i DORH.


“Zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, u suradnji s Ekipom za očevide Policijske uprave zagrebačke, provodi očevid povodom kaznenog djela ubojstva hrvatskog državljanina (1982.). Prema do sada prikupljenim podacima, u jednom je noćnom klubu u Zagrebu, oko 4:45 sati, nakon verbalnog i fizičkog sukoba, s više hitaca iz vatrenog oružja ubijen je 41-godišnji muškarac. Hrvatski državljanin (1986.) kojeg se dovodi u vezu s počinjenjem ovog kaznenog djela je uhićen i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje. Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, u suradnji s nadležnom Policijskom upravom zagrebačkom, utvrđuje sve relevantne činjenice i okolnosti koje su dovele do počinjenja ovog kaznenog djela”, izvijestio je DORH.