Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

USKOK

Pet uhićenih u akciji policije i Uskoka na zagrebačkom i šibenskom području

Autor: Hina

23.11.2023. 09:44
Pet uhićenih u akciji policije i Uskoka na zagrebačkom i šibenskom području

Foto: Ilustracija / Foto Tomislav Miletic/PIXSELLPet osoba uhićeno je u četvrtak na zagrebačkom i šibenskom području u akciji policije i Uskoka zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti, neslužbeno zbog bespravne gradnje. Prema neslužbenim informacijama zbog bespravne gradnje uhićen je i Zoran Pripuz investitor nezakonito izgrađenog kampa na otoku Murteru.


Policija je, ne otkrivajući detalje, izvijestila da u koordinaciji s Uskokom rano jutros započeli realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti – sve u vezi zlouporabe položaja i ovlasti. Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je pet osoba s područja policijskih uprava zagrebačke i šibensko-kninske, navodi policija. Dodaju da će tijekom dana provesti tzv. hitne dokazne radnje poput pretresa i prikupljanja dokaza te po dovršetku kriminalističkog istraživanja podnijeti kaznenu prijavu Uskoku.


Uskok je potvrdio da pet osoba sumnjiči za počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti. Nakon ispitivanja osumnjičenika Uskok će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, navode u priopćenju.