ponedjeljak, 11. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Nezakonito smo dobile otkaze!

Autor: Anamarija Bilan

14.03.2013. 23:00
Nezakonito smo dobile otkaze!


Obje smo zaposlene temeljem javnog natječaja, ali kad je prosvjetna inspekcija došla nitko im nije pokazao te prve ugovore na 60 dana pa je prosvjetna inspektorica dala rješenje o otkazu, jer smatra da smo primljene bez natječaja, što nije istina, istaknule su učiteljice


Pravnoj zavrzlami oko tri učiteljice produženog boravka u Osnovnoj školi Krune Krstića, koje su u prosincu prošle godine dobile otkaze i dalje se ne vidi kraj.
Naime, dvije učiteljice su jučer ujutro, zajedno s Tinkom Zemunik, povjerenicom Sindikata hrvatskih učitelja, te uz potporu nekolicine roditelja učenika, ispred škole Krune Krstića ponovno upozorile na svoj slučaj tražeći da ih se vrati na posao.
 – Ogorčeni smo ponašanjem zamjenice ravnateljice i predsjednika školskog odbora, koji je ujedno i naš sindikalni povjerenik, jer su obmanuli članove školskog odbora da izglasuju da se učiteljicama produženog boravka, nakon isteka ugovora od 60 dana, ne produži novi ugovor te su odlučili da dođu tri nova zaposlenika, rekla je Tinka Zemunik, sindikalna povjerenica Sindikata hrvatskih učitelja iz Splita.
Učiteljice Hana Bajlo i Marica Libernjak rekle su da su bez riječi jer nisu očekivale ovo nakon sedam godina rada u školi.
 – Sa zamjenicom ravnateljice smo razgovarale samo u tri navrata i to kad nam je rekla da će nam dati otkaz, kazala je Libernjak koja je u školi zaposlena od 2007. godine. Istaknula je da je zaposlena temeljem natječaja, i to tako da je prvo radila po ugovoru od 60 dana tijekom kojih je raspisan natječaj, na temelju kojeg je i zaposlena. Tada je, u studenom, potpisala ugovor do kolovoza i od tada radi na temelju tog ugovora.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU