Četvrtak, 18. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

HAK

Nakon produženog vikenda, pojačan promet prema unutrašnjosti

Autor: Hina

25.06.2023. 21:35
Nakon produženog vikenda, pojačan promet prema unutrašnjosti

Foto: Matija Habljak/PIXSELLPojačan je promet na cestama u smjeru unutrašnjosti, te ne pojedinim graničnim prijelazima i trajektnim lukama i pristaništima prema kopnu, izvijestio je u nedjelju navečer Hrvatski autoklub. Promet je pojačan na autocestama A1 Zagreb-Ploče-Karamatići i A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici te na otoku Krku i Jadranskoj magistrali.


Zbog prometne nesreće na A1 između čvorova Bosiljevo II i Bosiljevo I u smjeru Zagreba vozi se usporeno. Između čvora Bosiljevo II i naplate Lučko u smjeru Zagreba vozi se u koloni u pokretu uz povremene zastoje. Pred naplatnim postajama Lučko i Demerje nema dužih čekanja.


Na A3 Bregana – Lipovac pojačan je promet u smjeru Bregane, a usporeno se vozi u zoni radova između čvora Križ i naplate Zagreb istok.
Na Krčkom mostu u smjeru kopna kolona je od Njivica do rotora Šmrika. Na D1 Zagreb-Karlovac-Knin pojačan promet je u smjeru Zagreba, kolona je između Draganića i Jastrebarskog.


Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).


Pojačan je promet teretnih vozila na graničnim prijelazima Tovarnik (ulaz 4 sata), Županja (ulaz 1:30 sati), Svilaj (ulaz 45 min.), Jasenovac (ulaz 1:30 sat, izlaz 30 min) i Slavonski Šamac (ulaz 2 sata).


Pojačan je putnički promet na graničnim prijelazima Bajakovo, Stara Gradiška, Dvor, Županja (ulaz 30 min), Maljevac (ulaz 20 min), Vinjani Donji, Jasenovac (ulaz 1,30 sat, izlaz 30 min) i Karasovići.