Petak, 14. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Predsjednik Hrvatskog sabora

Jandroković očekuje bržu istragu o ubojstvu grčkog navijača

Autor: Hina

20.08.2023. 18:09
Jandroković očekuje bržu istragu o ubojstvu grčkog navijača

Foto: Patrik Macek/PIXSELLPredsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izjavio je u nedjelju kako u slučaju Dinamovih navijača, uhićenih u Grčkoj, očekuje ubrzanje istrage i pravedno suđenje kao i povratak u Hrvatsku navijača koji nisu povezani s događajima u kojima je smrtno stradao navijač AEK-a.


Jandroković je u Barbanu rekao kako vjeruje da će premijer Plenković i resorni ministri obaviti razgovore koji će omogućiti da suđenje hrvatskim navijačima bude pravedno te da se oni, za koje istraga pokaže da nisu sudjelovali u tragičnom događaju, što prije vrate u Hrvatsku.


Izaslanstvo predvođeno premijerom Andrejem Plenkovićem putuje u ponedjeljak u Grčku na neformalni susret lidera zemalja Jugoistoka Europe, a predviđen je poseban bilateralni sastanak šefa hrvatske vlade i grčkog kolege Kyriakosa Micotakisa, kao i odvojeni susreti ministara Ivana Malenice i Gordana Grlića Radmana s grčkim kolegama.
Tema razgovora će očito biti povezana s huliganskim neredima u Ateni u kojima je smrtno stradao navijač AEK-a zbog čega se u grčkim zatvorima nalaze 102 hrvatska državljana. Svaka država drži do neovisnosti svoga pravosuđa. Nećete ništa postići velikom bukom, napadima i optužbama, izjavio je  Jandroković u Barbanu uči početka viteške manifestacije Trke na prstenac.


Na novinarsko pitanje o obrani sa slobode, koju bi Hrvatska omogućila svojim jamstvom, odgovorio je kako to nije u nadležnosti Hrvatskoga sabora. Dodao je kako je siguran da će Vlada učinit sve što može pa i jednu takvu mjeru kako bi osigurala povratak onih koji se mogu vratiti u Hrvatsku.


“Čini mi se kako idemo u tom smjeru”, istaknuo je predsjednik Sabora.


Ustvrdio je i kako su s grčkim kolegama vrlo snažni kontakti na razini vlada i resornih ministarstva. Dodao je kako se mora voditi računa da se tamo nalazi velik broj hrvatskih državljana te kako je sigurno da nisu svi oni sudjelovali u tragičnim događajima.