Petak, 21. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

stanje u prometu

Velika gužva na A1 u oba smjera, vozi se u kolonama

Autor: Hina

20.08.2023. 15:32
Velika gužva na A1 u oba smjera, vozi se u kolonama

Foto: Igor Soban/PIXSELLNedjeljno popodne na svim važnijim prometnicama prema moru i obrnuto protječe u znaku gužvi, zastoja i kolona u pokretu, na naplati Lučko prema Zagrebu kolona je oko četiri kilometra, a na Demerju oko tri, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba (HAK).


Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići povećana je gustoća prometa u oba smjera, vozi se usporeno u kolonama u pokretu s povremenim zastojima između čvorova Bosiljevo II i Karlovac, između tunela Plasina i čvora Perušić te između čvora Zadar Centar i tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba.


Na autocesti A2 Zagreb-Macelj zbog povećanog priljeva vozila u smjeru Maclja stvara se kolona u zoni preusmjeravanja prometa iz dva u jedan trak između tunela Sveta Tri Kralja i čvora Đurmanec, vozila se privremeno zaustavljaju kod čvora Krapina gdje je kolona duga oko 500 metara.
Na autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva promet je gust između čvorova Rijeka Zapad i Orehovica u oba smjera. Gužva je i na Krčkom most u u oba smjera. U smjeru kopna kolona je od Njivica.


Pojačan je promet na prilazima turističkim središtima, ali i na Jadranskoj magistrali, a zbog vjetra između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle.