Nedjelja, 24. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

I vozači i putnici Liburnije, svi će nositi maske

25.04.2020. 14:10


Popuštanjem mjera ponovo kreće i javni prijevoz. Kako će se to točno provesti i koji su uvjeti koje moraju zadovoljiti autobusi zadarske Liburnije upitali smo direktora Edvina Šimunova.
On je potvrdio da prate sve novosti u vezi mjera te kako su spremni za početak vožnje.
– Mi smo spremni i čekamo preporuke Stožera. Ono što sad mogu reći jest da će red vožnje biti prorijeđen, odnosno sličniji nedjelji, ali prilagođen radnim vremenima. Napravit ćemo nekakav kompromis da imamo prijevoz, ali će neke linije biti reducirane, rekao nam je Šimunov. Što se tiče samog prijevoza putnika, njihovog dopuštenog broja u autobusima i slično, rekao nam je kako Liburnija nema prevelik pritisak putnika ni inače, osim na linijama koje su u špici.
– Mi i inače na redovnim linijama imamo puno samo oko pola autobusa, tako da ne bi trebalo biti problema s brojem putnika. Za one linije koje su u vrijeme špice, odnosno kad ljudi idu na posao ili s posla i kad je škola i slično planiramo angažirati još jedan autobus tako da rasteretimo pritisak i zadovoljimo sve potrebe, rekao je Šimunov. Dodao je kako će vozači brojati maksimalan broj putnika koje se smije prevesti. Osim toga, svi će putnici u autobusu morati nositi maske, a vozači će imati maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva. Naglasio je kako će sve detaljnije znati nakon što im iz Stožera jave pod kojim uvjetima mogu početi raditi.