Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

„PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH“

U Gospiću održana „Mala olimpijada“

Autor: Marin Smolčić

26.03.2024. 21:52
U Gospiću održana „Mala olimpijada“

Foto: Marin SmolčićU Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću održan je danas veliki sportsko-edukativni dan „Plazma sportske igre mladih“. Djeca nižih razreda OŠ Dr. Jure Turića imala su se priliku natjecati u graničaru i atletici, a najbolje ekipe i najbrži trkači borili su se za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se u srpnju održati u Rijeci.


Svečani program Dana sporta započeo je paljenjem baklje i i prigodnim obraćanjima starijih uzvanika, nakon čega je uslijedilo natjecanje.


Foto: Marin Smolčić


Danas se u dvorani moglo vidjeti kako je sport puno više od fizičke aktivnosti i rekreacije – uči nas strpljivosti, upornosti i važnosti timskog duha, ali i uvažavanju različitosti, toleranciji i uključivosti. Ove godine uvedena je i  posebna nagrada za najbolju navijačku ekipu, naglašavajući pritom značaj pozitivnog navijanja i primjerenog sportskog ponašanja.
Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju, a natjecanje stavlja u drugi plan.  Sudeći po iznimno pozitivnoj atmosferi i veselom raspoloženju sudionika Plazma Sportske igre mladih jedna su od najuspješnijih  i najvećih sportsko amaterskih manifestacija koje angažiraju sve više mladih iz grada Gospića.