Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

POLITIČKI TAJNIK HDZ-A

Ante Sanader: Milanoviću je očito sve dozvoljeno

Autor: Hina

13.01.2024. 18:42
Ante Sanader: Milanoviću je očito sve dozvoljeno

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELLPolitički tajnik HDZ-a Ante Sanader komentirao je u subotu jučerašnji istup predsjednika Zorana Milanovića i iznošenje seksualne orijentacije ministra Damira Habijana, rekavši kako je Milanoviću očito sve dozvoljeno te to ne smeta ni jednom lijevom političaru, stranci ili udruzi.


“Lijepo je premijer kazao. Zamislite da je on nešto ovako izjavio, Bila bi opća hajka”, kazao je Sanader na konferenciji za novinare.


“A ovdje ništa. Očito je Milanoviću sve dozvoljeno. Niti jednom lijevom političaru, lijevoj političkoj stranci, građanskoj udruzi, nikome to ne smeta. Kada njihov lider Milanović nešto kaže, njemu je sve dozvoljeno”, rekao je Sanader.
Na opasku da je i on slično napravio zastupniku Domagoju Hajdukoviću, kada je bio žrtva obiteljskog nasilja svog životnog partnera, Sanader je odgovorio da se to ne može uspoređivati.


“To se ne može uspoređivati. Nisam ulazio u njegovo opredjeljenje. Kada je on nama rekao da smo loše društvo, ja sam njemu rekao – vi se tučete sa svojim partnerom”, kazao je.


Ocijenio je i da Milanović svojom retorikom ne može pridobiti birače tradicionalno sklone HDZ-u.


Govoreći o sadašnjoj splitskoj vlasti, predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta optužio je gradonačelnika Ivicu Puljka da nema svojih projekata nego preuzima projekte koje je pripremila prethodna vlast na čelu s HDZ-ovim gradonačelnikom Androm Krstulović Oparom.


“Mandat gradonačelnik Puljka završit će kao jedno ništa, a preuzimajući projekte koje je pripremio Krstulović Opara pokazuje kako je Split imao dobru upravu na čelu s HDZ-om”, rekao je Šuta.


Naveo je da je Split po indeksu razvijenosti sa 61. došao na 73. mjesto, a sa nekadanjih 200.000 stanovnika na 160.000. Gradska vlast odbija slušati naše prijedloge vezane uz mlade obitelji, umirovljenike, poduzetnike i socijalna davanja.. Da bi se moglo ulagati, a Split to čeka nakon što je zahvaljujući Vladi postao osnovna luka, bitna je priprema projekata, kazao je.


HDZ-ov saborska zastupnica Danica Baričević optužila je Puljka da postupa koruptivno, klijentelistički i nepotistički – od namještanja natječaja javnog prostora restoranima do krojenja pravilnika o davanju u najam gradskih stanova, takozvanog ‘Lex Ivošević‘.