ponedjeljak, 22. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

u crnom

Bez vozačke dozvole prevozio stabljiku marihuane

Autor: K.E.

25.07.2023. 10:00
Bez vozačke dozvole prevozio stabljiku marihuane

Foto: Luka Jeličić

Policijski službenici Policijske postaje Zadar su u nedjelju, 23. srpnja u 22,10 sati u mjestu Crno zaustavili osobni automobil zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljala muška osoba koja kod sebe nije posjedovala osobne isprave.


Daljnjim postupanjem je utvrđeno kako automobilom upravlja 28-godišnji hrvatski državljanin prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, a odbio je ponuđeni test na prisutnost alkohola i opojnih droga, dok je na sjedištu u vozilu uočena posuda sa zasađenom biljkom.


Uhićen je i priveden u prostorije policije, dok je vozilo vučnom službom dovezeno u policijski krug, gdje je temeljem naloga nadležnog suda izvršena pretraga vozila u kojem je pronađena jedna zasađena stabljika indijske konoplje tipa marihuane visine cca 100 cm.


Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 28-godišnjak je jučer zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, Zakona o prebivalištu, boravištu građana i Zakona o osobnoj iskaznici uz optužni prijedlog prepraćen na Kazneno-prekršajni odjela Općinskog suda u Zadru. Nakon saslušanja određena mu je mjera zadržavanja te je predan u zatvor.