Foto: Pexels
Za pripremu ovoga jela ne treba vam previše vremena za štednjakom
Nemate previše vremena za napraviti ručak, a jede vam se nešto fino što nije teško za napraviti, a da ipak ima ponešto drugačiji okus.
Isprobajte recept za malo drugačiju teletinu kojoj balzamični ocat daje potpuno novu aromu.
Teleće trakice s balzamičnim octom
Sastojci:
- 600 g teletine
- 30 g brašna
- 100 g rukole
- 4 žlice bijelog vina
- 2 žlice balzamičnog octa
- Grana Padano
Priprema: Teletinu narežite na trakice. Pobrašnite ih te uklonite višak brašna. Ulijte maslinovo ulje u tavu, zagrijte i zatim ispecite trakice teletine.
U maloj posudi pomiješajte balzamični ocat i vino. Nakon nekoliko minuta teletini dodajte preljev od octa i vina da dobijete karakterističan umak.
Za to vrijeme rukolu u zdjeli začinite solju, paprom, uljem i napravite listiće od parmezana.
Poslužite vruće uz šaku listića parmezana i posipajte rukolom.
najnovije
najčitanije
Hrvatska
HANFA BLAGA
Bivša ministrica zbog nezakonitog trgovanja dionicama Podravke kaženjena samo upozorenjem
Zadar
sajam i humanitarna akcija
Učenici Medicinske škole u više su navrata humanitarnim akcijama pokazali veliko srce, sada je red na nama
Hrvatska
vanjski poslovi
VERBALNA AGRESIJA Grlić Radman oštro osudio izjave iz Srbije
Scena
advent u privlaci
PRIPREMITE SE ZA PARTY Magazin za vikend stiže u Privlaku
Plodovi zemlje i mora
VINO TJEDNA
ENGLESKI PJENUŠAC? Od dobre šale do ozbiljne vinske priče
Zadar
Sreća u nesreći
Premijera filma 260 dana u Višnjiku nakratko prekinuta jer je gledateljici pozlilo, spasio ju poznati zadarski liječnik
Plodovi zemlje i mora
U straigradu
NAJULOV 2025. Antonio Koić ulovio je ribu života
Zadar & Županija
Ostao bez nasada
Bivši sudionik šou-emisije »Ljubav je na selu« u šoku! Posjekli mu 25 maslina
Zadar & Županija
Lijekovi za otoke
Napravili smo đir s brodskom ljekarnom: “Ma ovo je pun pogodak, donijela nam je život!”
Zadar & Županija
OD 15. prosinca