Petak, 5. prosinca 2025

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Najjednostavnija slastica

Samo tri sastojka dovoljna su za najfiniji jesenski kolač od jabuka

Autor: Mija Dropuljić

22.09.2025. 18:22
Samo tri sastojka dovoljna su za najfiniji jesenski kolač od jabuka

Foto: Pexels



Jesen je prepuna mirisa koji stvaraju ugođaj topline i doma, od bundeve i kestena do šljiva. Ali ponekad je baš ono najjednostavnije najbolje.


Kolač od jabuka u ovoj varijanti gotov je začas i traži samo tri sastojka. Upravo u toj jednostavnosti krije se čar: kremasta tekstura i prirodna slatkoća jabuka dovoljne su da nastane desert koji oduševljava.


Sastojci:


  • 2 naribane jabuke (ili 250–300 g nezaslađenog umaka od jabuka)
  • 3 jaja
  • 3 pune žlice grčkog jogurta

Priprema:


Ogulite i sitno naribajte jabuke (ili upotrijebite umak od jabuka). Pomiješajte ih s jajima i jogurtom dok ne dobijete glatku smjesu. Ulijte je u manji kalup i ravnomjerno rasporedite.




U pećnici pecite na 180 °C oko 40 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju. U fritezi na vrući zrak pecite na 160 °C 35–40 minuta, ovisno o modelu.


Ostavite da se malo ohladi, narežite i poslužite. Po želji možete posuti šećerom u prahu, dodati kuglicu sladoleda od vanilije ili jednostavno uživati u toplom, mekanom kolaču onako kako jest.