Foto: iStock
Talijani znaju da ljubav ide kroz želudac!
Kada ste raspoloženja za ukusnu i kremastu tjesteninu, ne morate razmišljati dalje od umaka “Alfredo” koji će, jednom kada ga napravite, vrlo vjerojatno postati jedan od onih za kojima ćete često posezati.
Za ovaj veoma popularan umak zapravo je potrebno samo 15 minuta, a nakon toga, sve što trebate učiniti je pomiješati ga s tjesteninom i večera je poslužena!
Radi se o jednostavnom talijanskom receptu koji se tradicionalno priprema od parmezana, maslaca, soli i papra, dok je američka varijanta malo bogatija jer sadrži vrhnje.
Sastojci
- 3 žlice maslaca
- 240 g vrhnja za kuhanje
- 4 češnja češnjaka
- 135 g svježe ribanog parmezana
- sol i papar
Priprema
Otopite maslac u velikoj tavi ili loncu na srednjoj vatri. Dodajte vrhnje i pustite da zakuha te kuhajte uz često miješanje 5 minuta.
Zatim dodajte češnjak i još minutu miješajte, pa dodajte parmezan i miješajte dok se ne rastopi. Dodajte sol i papar, po ukusu.
Ubacite omiljenu tjesteninu i večera je poslužena!
najnovije
najčitanije
Zadar
“Paško podmorje”
DV Latica na poklon dobio fotografije podmorskih motiva Đanija Iglića
Crna Kronika
MARKO VUKOVIĆ
Suvlasnik HS produkta Amerikancu pokazivao prototip pištolja pa ranio i sebe i gosta
Scena
suigrači
Modrić čestitao Kovačiću: ‘Brate, volim te!’
Gastro
Uživanje u okusu
Hrskav i osvježavajuć: Mladi kupus u četiri varijante
Hrvatska
SLAGANJE VEĆINE
Počela nova runda pregovora Domovinskog pokreta i HDZ-a: “Zanimaju nas četiri ministarstva”
Scena
TIK TOK
VIDEO Britanka bila na zabavi u Zadru pa ostala u čudu: ‘Tko je ovaj tip? Ljudi su ludi za njim’
Zadar
POZITIVNA PRIČA
‘DOBRI DUH ŠKOLE’ Zadranin David Babac bio na Wings for Life utrci, podržali ga nastavnici i prijatelji
Nogomet
LIVI KOD KNJAZA
Livaković o nogometnim počecima u Zadru: ‘Budući da je mama kasnila po mene na treninge…’
Scena
JEDINA HRVATSKA EUROVIZIJSKA POBJEDNICA
Zadranka Emilija Kokić prisjetila se čuvenog dočeka: ‘Od Zemunika do trga bilo je auto na autu…’
Županija
Zavjetna svetkovina