Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

PODUZMI

Kroz projekt izrađen novi model podučavanja o poduzetništvu

Autor: Iva Bucić

07.11.2023. 09:45
Kroz projekt izrađen novi model podučavanja o poduzetništvu

Foto: Luka Jeličić



Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija poziva Vas na završnu konferenciju projekta »Učinkovito aktivno PODUčavanje i učenje o PODUzetništvu u gospodarski nerazvijenim i ruralnim PODručjima – PODUZMI« koja će se održati 9. studenog ove godine od 11:00 do 12:00 sati u multifunkcionalnoj dvorani Centra za kreativne industrije, Put Murvice 3A (III kat).


Projekt Učinkovito aktivno PODUčavanje i učenje o PODUzetništvu u gospodarski nerazvijenim i ruralnim PODručjima – PODUZMI ima za cilj razraditi model podučavanja baziran na podizanju kreativnosti i poduzetničkog razmišljanja kod učenika. Nositelj projekta je Ustanova INOVAcija, a partneri: O.Š. Nikole Tesle Gračac, Sveučilište u Zadru te norveški partner Vinco Innovation AS.


Projekt ‘PODUZMI’ financiran je u okviru programa »Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva« koji čini dio financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške. Provedba projekta je započela 1. listopada 2022. i traje do 30. studenog 2023. Kroz projekt su stručnjaci sa Sveučilišta u Zadru izradili novi model podučavanja u poduzetništvu. Model je implementiran kroz pilot program u OŠ Nikole Tesle u Gračacu. Kroz projekt je također opremljena knjižnica škole i pretvorena u moderan edukacijski prostor.(