Utorak, 25. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

HIT KOMEDIJA

Ecija Ojdanić i Matija Šakoronja s nagrađivanom predstavom "Čudo" gostuju u Arsenalu

Autor: Sponzorirani sadržaj

07.11.2023. 08:29
Ecija Ojdanić i Matija Šakoronja s nagrađivanom predstavom

Foto: PromoPredstava »Čudo« autora i redatelja Ivana Lea Leme, nastavak je dviju prethodnih uspješnica, Cabareta »Preko veze« i »Vla Vla Vlajland Cabareta«. Naime, lik Vlajne, čistačice i zdravorazumske heroine, kroz te predstave živi svoj scenski život u tri epizode. Svaka je predstava fabularno autonomna, a sve skupa prate svojevrsnu evoluciju tog publici vrlo bliskog lika. U ovom trećem nastavku ta »žena iz naroda« postaje predsjednica Republike Hrvatske na izborima 2025. godine. Kostimografkinja je Mirjana Zagorec, scenograf je Kristijan Popović, a uz Eciju Ojdanić u Čudu nastupa i Matija Šakoronja.


Odlična komedija


Žanrovski je predstava komedija, prošarana songovima Zvonimira Duspera Dusa, a sudeći po reakcijama publike i kritike na prva dva nastavka ovog kazališnog serijala, ne sumnjamo da će i Čudo imati svoj čudesni život koji će publiku nasmijati, inspirirati i otvoriti joj neka zanimljiva pitanja i spoznaje. Kako u politici sačuvati moralne vrijednosti? Kako biti vođa, a ostati u službi onih koje vodiš? Može li se neokaljan proći kroz taj labirint interesa, antagonizama i podmetanja, a sve to u svakim danom sve težim globalnim društveno političkim okolnostima? Je li jedino čime se svjetski vladari trebaju trenutno baviti, zapravo, očuvanje života na planetu Zemlji i poticanje održivog razvoja u ekološki nikad alarmantnijem trenutku? Odgovore na ta, a i mnoga druga srodna pitanja, publika će kroz niz duhovitih situacija pronaći u novoj produkciji kazališta Moruzgva. Ivan Leo Lemo.


Nakon hit komedija Preko veze i »Vla Vla Vlajland«, iz pera splitskog velemajstora kazališne komedije Ivana Lea Leme i naravno pod njegovom redateljskom palicom, stiže najnovija komedija Kazališta Moruzgva – »Čudo«.


Maestralna uloga
Maestralna uloga Vlajne u izvedbi Ecije Ojdanić kroz ranije predstave raste od čistačice do bogate udovice i svjetske žene, a fabula najnovije komedije »Čudo« odvodi je i korak dalje u kojem ta žena iz naroda postaje predsjednica Republike Hrvatske na izborima 2025. godine. Njoj je sve jasno, ona je odavno spoznala kako stvari funkcioniraju i sad je spremna na »Čudo«. U najnovijoj komediji Eciji Ojdanić na sceni se pridružio talentirani, višestruko nagrađivani glumac Matija Šakoronja, a već je ovjenčana nagradom za najboljeg glumca Matiji Šakoronji u predstavi Čudo u Splitu, Teatar uz more 2022. i istom nagradom na Festivalu teatra Omišalj-Čavle, 2023.