Kuhari su jela pripremali pod budnim okom izbornika Marinka Jurešića. U seniorsku reprezentaciju su se plasirala čak dva kuhara iz Zadra, Tomislav Karamarko i Šime Vučetić
Kulinarska olimpijada, baš kao i ona sportska, održava se svake četiri godine, a drugi put na ovom središnjem svjetskom okupljanju struke nastupit će i hrvatska reprezentacija seniora. Uz to, prvi put na međunarodnoj sceni Hrvatsku će predstavljati i juniorski tim.
Hrvatski tim priprema se punom parom, što su dokazali i u restoranu Magnolija u Falkensteiner hotelu Adriana, u Resortu Borik u Zadru gdje je održan trening hrvatske seniorske reprezentacije. U njihovim delicijama uživale su i poznate osobe iz hrvatskog javnog života, TV-voditeljica Antonija Blaće te glumci Tamara Šoletić i Duško Modrinić, koji su zajedno s gostima hotela i novinarima sudjelovali u ocjenjivanju jela, toplog predjela, glavnog jela i deserta.
Duet i priča
Toplo predjelo bio je “Duet od grdobine i tune” s kompotom od svježe rajčice, pjene od mrkve i đumbira i zelenog ulja. “Šumska priča iz Hrvatske” naziv je glavnog jela sastavljenog od filea jelena u krustu, rolade od fazana s kestenom i malinama. Za desert poslužen je “Čokoladni entremet” s umakom od svježeg voća i moussea od lješnjaka.
Antoniju Blaće osvojila je “Šumska priča iz Hrvatske”.
– Nikada nisam kušala takve nevjerojatne gastronomske kombinacije. Uvjerena sam da ćemo osvojiti zlato na Kulinarskoj olimpijadi. Naše kuharice i kuhari su zakon, kaže nasmijana voditelja Antonija Blaće.
Dušku Modriniću najviše se svidio “Duet od grdobine i tune” s kompotom od svježe rajčice, pjenom od mrkve i đumbira te zelenim uljem.
Sit i sretan
– Moram priznati da mi se najviše svidjelo jelo koje su naši vrhunski kuhari nazvali “Duet od grdobine i tune”. Jela su bila fantastična tako da se planiram vratiti u restoran Magnolija, rekao je glumac Duško Modrinić, koji je nakon večer bio, kako se našalio, sretan i sit.
Čokoladna poslastica koji su kuhari poslužili za kraj nikoga nije ostavila ravnodušnim. “Čokoladni entremet”, kako desert nosi ime, poslužen je s umakom od svježeg voća i mousseom od lješnjaka.
Ova čarobna jela kulinarski reprezentativci pripremali su pod budnim okom izbornika Marinka Jurešića. U seniorsku reprezentaciju su se plasirala čak dva kuhara iz Falkensteiner grupacije, Tomislav Karamarko iz hotela Adriana i Šime Vučetić iz Hotela & spa Iadera, kao i ostali vrsni kuhari Anđelko Levanić, Slađana Herman, Tomislav Hruban i Rafaela Mihatović.
– Hrvatska gastronomska ponuda doista je bogata i zanimljiva zbog čega vjerujemo u svoj uspjeh na Kulinarskoj olimpijadi. Zanimljivo podneblje, spoj mediteranske i kontinentalne hrane ključ su za uspjeh, kaže Tomislav Karmarko, šef kuhinje Falkensteiner hotela Adriana u Zadru.
najnovije
najčitanije
Svijet
ALOME ZURABIŠVILI
Gruzijska predsjednica stavila veto na zakon o stranim agentima: “To je ruski zakon”
Hrvatska
POTPREDSJEDNIK VLADE
Bačić: Milanovićeva izjava je bizarna
Hrvatska
BIVŠI MINISTAR
Mario Banožić prvi put nakon nesreće: “I ja proživljavam što i obitelj poginulog”
Zadar
RADOVI
U ponedjeljak se zatvara dio Ulice Franka Lisice
Hrvatska
BIJELA FLOTA
“Oliver” zaplovio prema Veloj Luci. Jadrolinijin trajekt spreman za prvu plovidbu
Zadar
ĐIR PO GRADU
[FOTO] Subotnja špica vrvila šetačima, pogledajte koga smo sve sreli
Zadar
zastupnik domovinskog pokreta
Damir Biloglav stavio saborski mandat u mirovanje, evo koji je razlog
Županija
nova nagrada
BRICO IZ SELINA Mladi Matko Jurlina talentom i umijećem pokorio i Portorož!
Zadar
rimski ugovori
Na današnji dan ustaški poglavnik Ante Pavelić prodao Zadar i Dalmaciju Talijanima
Zadar
ADOS-2