Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Prvi test – Hajduk

19.01.2012. 23:00
Prvi test – Hajduk


Od ove utakmice primarno očekujem vidjeti gdje se trenutačno nalazimo, do kojeg smo stupnja stigli. Prije svega ovaj dvoboj treba poslužiti kao osvježenje nakon ovih dugih i napornih treninga – kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra
Napokon malo nogometa. Pritom mislimo na nogometaše Zadra kojima je već sigurno “puna kapa” kondicijskih treninga (op. koji su temelj za sve ono što slijedi) i koji su se zaželjeli “pravog” nogometa. Danas će na Poljudu imati prigodu protiv Hajduka pokazati do koje su točke došli u ovih desetak dana od kada je na Stanovima obavljena prozivka i kada su startale pripreme za proljetni dio prvenstva.
Treba naglasiti da su hajdukovci krenuli pet dana ranije od susjeda iz Donatova grada i bez obzira što se to naizgled ne čini puno ipak je riječ o prednosti. S druge strane Zadrani su u punom jeku kondicijskih priprema i noge će sigurno biti teške” pa se može očekivati i puno grešaka, pa i udaraca nakon kojih će lopta letjeti nebu pod oblake, a ne prema suparničkoj mreži. Bez obzira na to motiva kod Zadrana, a ni kod Splićana zasigurno neće manjkati, a to nikako nije zanemariv segment. U prvenstvu je za sada 1:1 u pobjedama, Zadar je slavio na Stanovima, a Hajduk na Poljudu. S obzirom da se više neće susresti u prvenstvu (možda hoće u prijateljskoj utakmici) ovo je prigoda da se vidi “tko je bolji ove sezone”.
– Radi se o oglednoj utakmici, prvoj u ovom pripremnom ciklusu. Od ove utakmice primarno očekujem vidjeti gdje se trenutačno nalazimo, do kojeg smo stupnja stigli. Prije svega ovaj dvoboj treba poslužiti kao osvježenje nakon ovih dugih i napornih treninga. Motiva sigurno neće nedostajati kod mojih igrača, svaki će se pojedinac željeti pokazati u najboljem svjetlu. Očekujem da moji igrači pokažu ozbiljnost i trud. Ništa više, ni ništa manje od toga. Noge će biti “teške” i sigurno u ovom trenutku ne možemo očekivati neku veliku nogometnu virtuoznost. Ali, bit će interesantno – kazao je jučer Dalibor Zebić, trener Zadra.