Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Mršićev jedan zlata vrijedan

27.04.2011. 22:00
Mršićev jedan zlata vrijedan


Trener Zebić i njegova momčad znaju što im je činiti i znaju da im igra jedino pobjeda protiv Hrvatskog dragovoljca koja bi navjerojatnije značila sigurnost uoči tri posljednja kola


Nogometaši Zadra su u 26. kolu Prve HNL na Stanovima golom Antonija Mršića svladali zaprešićki Inter i s tri vrijedna boda napravili značajan korak u očuvanju prvoligaškog statusa. Igrala se 87. minuta kada je Ivan Santini glavom spustio loptu za Antonia Mršića koji puca neobranjivo za Krševana Santinija. Znalo se koliko su ovi bodovi važni za prvoligaša sa Stanova i oni su, hvala Bogu, legli na njihov konto.
Skok na ljestvici
Ovom pobjedom Zadrani su na ljestvici preskočili i Šibenik i Zagreb koji su ostali na 30 bodova, dok momčad iz Donatova grada sada ima 31. Ali, važno je naglasiti da posao nije zgotovljen, drugi dio ispita iz predmeta Prva HNL je sljedeće subote na Stanovima kada izabranici Dalibora Zebića dočekuju Hrvatski dragovoljac. Ako se i tada ponovi scenarij iz utakmice s Interom, onda Zadrani mogu kazati s 99-postotnom sigurnošću da će i sljedeće sezone biti prvoligaši.
Što se tiče ostalih utakmica 26. kola i nije bilo previše iznenađenja, iako ih je bilo. Pomalo začuđujući ishod zbio se u Varaždinu gdje je Lokomotiva uzela sva tri boda Varaždincima. Lokosi su s ovom pobjedom skočili na 28 bodova i tek dva boda zaostaju za Zagrebom i Šibenikom. Istra 1961 je glatko poražena na gostovanju u Rijeci i sve bliže je drugoligaškom ponoru. Strijelci za momčad s Kantride bili su Vukman i Čulina. Posljednjeplasirani Hrvatski dragovoljac uspio je na svom travnjaku uzeti tek bod protiv Cibalije i daleko su zaostali s 20 bodova. Zagreb koji je trenutačno na 13. mjestu u ovom je kolu doživio neugodan poraz u Karlovcu. Šibenik se nije proveo ništa bolje kod Splita, a bodove momčadi iz Parka mladeži donio je svojim golom Vitaić u 31. minuti. Dinamo je i matematički osigurao naslov prvaka, na Maksimiru su pobijedili Osijek golom Badelja i pred manje od 2.000 ljudi započela je “velebna” proslava. Hajduk se, čini se, s novim trenerom Antom Mišom probudio i slavio je na teškom gostovanju u Koprivnici 1:2. Golove za splitske “bile” dali su Vukušić i Čop, dok je za Slaven pogodio Kokalović.
Nova meč lopta
Kao što smo već naveli Zadrane u 27. kolu očekuje na Stanovima dvoboj s Hrvatskim dragovoljcem. Goste tek čudo može spasiti od ispadanja u niži rang, ali sigurno se neće predati do posljednjeg kola. Uostalom, njihove partije ovoga proljeća sugeriraju da ih se mora pribojavati svaki sljedeći suparnik. Iako su im “akcije” dodatno pale remijem u prošlom kolu s Cibalijom, za očekivati je opasne dragovoljce u Stanovima. Međutim, trener Zebić i njegova momčad znaju što im je činiti i znaju da im igra jedino pobjeda protiv Hrvatskog dragovoljca koja bi navjerojatnije značila sigurnost uoči tri posljednja kola.
Zanimljivo je vidjeti i s kim se sastaju Zadrovi konkurenti s dna ljestvice. Istra 1961 na svom travnjaku dočekuje Varaždin. Obje momčadi željet će bodove i za očekivati je tvrdu utakmicu. Ako Istrani ne uspiju pobijediti nada u prvoligaški ostanak gotovo potpuno će okopniti. Lokomotiva će na Maksimiru dočekati Karlovac kojem bodovi nisu neophodni. Eventualnom pobjedom lokosi bi se poptuno vratili u igru. Zagreb će u Kranjčevićevoj imati težak ispit protiv Slaven Belupa. Obje momčadi su poražene u prošlom kolu i željet će se iskupiti za te kikseve. Šibenik će na Šubićevcu dočekati prvaka Dinamo. Modrima bodovi više ništa ne znače, ali sigurno neće dopustiti blamažu u posljednja četiri kola. Domaćinima svaki bod zlata vrijedi. Hajduk će na Poljudu ugostiti vinkovačku Cibaliju koja se još uvijek nada igranju u Europi. Čini se da su splitski “bili” izašli iz krize i Mršićevoj momčadi neće biti lako doći, pa čak ni do boda. Derbi sljedećeg kola igra se u Zaprešiću gdje Inter dočekuje Split. Gosti imaju dva boda prednosti i sigurno bi ih zadovoljio i remi. Domaćini će pak jurišati na pobjedu koja im znači korak bliže igranju u Europi.