Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Najveći ispit u jesenskom roku

Autor:

06.11.2009. 23:00
Najveći ispit u jesenskom roku


Večeras se ne odlučuje konačan redoslijed u prvenstvu, no mnogo toga će se nakon osmog kola iskristalizirati
Iako se ne radi o nekakvoj epohalnoj utakmici i još je dugo do kraja prvenstva, večerašnji sraz Crikvenice i Zadar Slada (20 sati) dugo je očekivana (i najavljivana) utakmica koja će bi već sada mogla dati odgovor na pitanje tko će u Premijer ligu s prve pozicije.
Stoga, danas se ne odlučuje konačan redoslijed u prvenstvu, no mnogo toga će se nakon osmog kola iskristalizirati. Takvo što nije teško zaključiti budući da je večeras dvoboj dosad neprikosnovene Crikvenice s jedne te s druge strane zadarskih im gostiju kao momčadi s “već sada kvalitetom za Premijer društvo”, kako to smatraju u Mocirama. Ova se utakmica osim bodova igra i za dodatno samopouzdanje jer to što ste savladali najvećeg rivala uvelike olakšava nastavak prvenstva. Zadar porazom može izgubiti drugu poziciju (Senj ima bod manje i domaću utakmicu s Goricom), no dojam je da bi trenutačno vodeći još više izgubili. Crikvenica igra kod kuće, a time je i imperativ pobjede za Montanarija i društvo još veći.
Od Roka Paleke, prvog zadarskog stratega, saznali smo kakve ih prepreke očekuju u Crikvenici.
– Radili smo na taktici te dobro pregledali snimke posljednjih utakmica Crikvenice. To je momčad koja igra duboku 5-1 obranu s brzim i čestim prekidima protivničke igre. Iz takve obrane brzo prelaze u poziciju za lake golove iz polukontri i kontri. Ne smijemo dopustiti da im olako, kako se kaže, predajemo loptu u ruke, nego strpljivo graditi napade, a s druge strane pokušati zabiti što više lakih golova. Najvažnije je u utakmicu ući hladne glave, odnosno da sami sebi ne stvaramo nepotrebnu nervozu te svakako odigrati kvalitetno u obrani. Problema u obrani imali smo u nekoliko proteklih utakmica, a želimo li večeras pobjedu, moramo ih nadvladati pošto će ona biti jedan od ključnih čimbenika.
Paleka ima još jednu želju pred dvoboj s Crikveničanima.
– Nadam se i da će moji igrači biti “taktički dosadni”, pritom mislim na odrađivanje svih na treninzima dogovorenih zamisli. Iako Crikvenica igra domaći susret, uz malo sreće, u ovoj utakmici možemo mnogo toga dobiti.
Zdravstveni karton Zadrana trenutačno i ne izgleda najbolje. Ivan Vučković zbog viroze najvjerojatnije neće otputovati za Crikvenicu, a isti je problem mučio Brkljaču i Buovca koji još uvijek vuče i ozljedu lista. Rame Marijana Bašića također je pod velikim upitnikom, no spomenuta će trojka večeras istrčati na parket. Bez obzira na ozljede i virozu, Zadrani s optimizmom iščekuju ogled s Crikvenicom.


Bašić će igrati pod blokadom


Marijan Bašić bivši je igrač Crikvenice, a o derbiju osmog kola optimistično kaže:
– Rame me jako boli, ali igrat ću pod blokadom. U Crikvenicu idemo po dva nova boda. Znam da ovo zvuči samouvjereno, ali ne smijemo zaboraviti našu kvalitetu, odličnu momčad koja je sada itekako pojačana povratkom Anđela Žeravice.




 


Iz kola u kolo


1. kolo: Gorica – Zadar Slad 28:27, Trilj – Crikvenica 28:33.
2. kolo: Zadar Slad – Umag 42:27, Crikvenica – Senj 28:23.
3. kolo: Prelog – Zadar Slad 18:39, Arena – Crikvenica 26:29.
4. kolo: Đakovo – Zadar Slad 29:36, Crikvenica – Slatina 43:25.
5. kolo: Zadar Slad – Županja 30:22, Gorica – Crikvenica 29:35.
6. kolo: Kaštela Adriachem – Zadar Slad 31:33, Crikvenica – Umag 35:21.
7. kolo: Zadar Slad – Solin 31:24, Prelog – Crikvenica 24:35.