Srijeda, 28. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

ogromne gužve

Kroz tunel Sv. Rok se vozi u koloni od čak 25 kilometara

Autor: Hina

12.08.2023. 19:36
Kroz tunel Sv. Rok se vozi u koloni od čak 25 kilometara

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELLNa autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, kroz tunel Sveti Rok u smjeru mora, vozi se po dva prometna traka u koloni od oko 25 kilometara, nakon što je završen očevid prometne nesreće i nakon što su uklonjena vozila, izvijestili su iz Hrvatskog auto-kluba u subotu predvečer.


Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, kao i na cestama u priobalju. Na autocestama u blizini čvorova i odmorišta mogući su kraći zastoji i vožnja u kolonama (česta su i nagla usporavanja, kočenja) pa vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila.


Na A1 Zagreb-Split-Ploče pred tunelom Mala Kapela te kod čvora Donja Zdenčina u smjeru Zagreba vozi se usporeno; vozilo je u kvaru u tunelu Mala Kapela u smjeru Zagreba (vozilo je na ugibalištu); pred naplatama Lučko i Demerje nema dužih čekanja.
Na A7 Rupa-Rijeka-Šmrika kod čvora Matulji (Učka) u smjeru Istre/Opatije kolona je duga oko kilometar. Preporuka je koristiti čvor Rijeka Zapad. Između čvora Hreljin i čvora Šmrika u smjeru mosta Krk kolona je duga oko dva kilometra. Preporuka je izlaz na čvoru Hreljin i čvoru Križišće za vozače koji voze u smjeru Crikvenica/Novi Vinodolski.


Na Istarskom ipsilonu pred naplatom Pula na izlazu s autoceste kolona je oko kilometar, a povećana je gustoća prometa kod čvora Nova Vas u smjeru Pule.


Na Krčkom mostu u smjeru otoka Krka kolona je duga oko 4 kilometra, a na Jadranskoj magistrali zbog prometne nesreće kod mjesta Gruda, vozi se jednim trakom, naizmjence.