Četvrtak, 25. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

promoviranje zanimanja

Kampanja Budi zakon – Postani policajac/policajka stigla i u Biograd na moru

Autor: K.E.

17.05.2024. 14:39
Kampanja Budi zakon – Postani policajac/policajka stigla i u Biograd na moru

Foto: PU zadarskaU Biogradu na moru jučer je  predstavljena kampanja „Budi zakon! Odaberi poziv, a ne posao!“ s ciljem promoviranja  zanimanja policajac/policajka. Ovo je jedna od aktivnosti koju ćemo provesti u sklopu kampanje „Budi zakon“ kako bi građanima i zainteresiranim kandidatima približili rad policije, te možda ih potaknemo na donošenje odluke da policiju izaberu za svoj životni poziv.


Predstavljeni su –Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje POLICAJAC/POLICAJKA i Natječaj za upis učenika u III. razred Policijske škole „Josip Jović“.


Na promotivno -preventivnom štandu polaznici Policijske škole „Josip Jović“ i njihovi mentori, policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave zadarske i Policijske uprave splitsko-dalmatinske, te pravosudni policajci educirali su učenike i građane o uvjetima iz natječaja i poslovima policije.

Polaznici Policijske škole zainteresirane su upoznali sa svojim iskustvima tijekom školovanja za zanimanje policajac/policajka, kao i sa mogućnošću podnošenja prijave na natječaje od ove godine i putem sustava e-Građani.“
Posebna pozornost bila je usmjerena na izuzimanje otisaka i rad kriminalističke tehnike, a učenike je zanimao i policijski pas te policijski motor.


U aktivnostima su sudjelovali i policijski službenici Policijske postaje Biograd, Postaje pomorske i aerodromske policije i Postaje prometne policije Zadar, a uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije – kombi vozila.