Nedjelja, 23. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

Rješenje krize

Duško Vidov (SDP) novi predsjednik Vijeća u Kalima

Autor: Toni Perinić

14.12.2022. 20:15
Duško Vidov (SDP) novi predsjednik Vijeća u Kalima

Foto: Arif SitnicaNakon više od pet mjeseci, večeras je održana dugoočekivana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je novoformirana većina HDZ-SDP-HSS-HSP s mjesta predsjednika smijenila Marina Kolegu, a za novog izabrala SDP-ovog Duška Vidova. Smijenjen je i potpredsjednik Milan Pažek, a njegovo mjesto izabran je Marko Kolega, HDZ-ov županijski pročelnik za zdravstvo.


Podsjetimo, u rujnu je, sad već bivšem predsjedniku Marinu Kolegi novoformirana većina podnijela zahtjev za sazivanjem izvanredne sjednice tog predstavničkog tijela, na što se on oglušio te je mjesec dana kasnije, u listopadu, zahtjev proslijeđen načelniku Mišlovu, međutim, ni on nije pravovremeno reagirao. Vijeće je tek sazvano nakon intervencije resornog Ministarstva pravosuđa i uprave. Zanimljivo je kako su novi predsjednik i potpredsjednik Vijeća bivši načelnici općine, koji su se natjecali jedan protiv drugoga te je Marko Kolega na izborima 2017. godine s načelničke fotelje smijenio Vidova.


Za kraj valja naglasiti, kako smo za komentar na političku situaciju u Kalima više puta i na razne načine pokušavali kontaktirati načelnika Mišlova, ali bezuspješno.