Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

Predstavljanje

Zadarska turistička ponuda na sajmovima u Nizozemskoj i Njemačkoj

Autor: Portal ZL

18.01.2023. 07:11
Zadarska turistička ponuda na sajmovima u Nizozemskoj i Njemačkoj

Foto: TZ Zadarske županijeZapočela je sezona sajamskih nastupa Turističke zajednice Zadarske županije (TZZŽ) na važnim kamping sajmovima u Nizozemskoj i Njemačkoj – Vakantierbeurs i CMT, gdje je TZZŽ kao suizlagač u okviru štanda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) predstavila ponudu Zadarske županije na dva značajna turistička sajma u ove dvije europske zemlje.


Nastupom na sajmu Vakantiebeurs u Utrechtu u Nizozemskoj, najvećem turističkom sajmu na području zemalja Beneluksa, koji je namijenjen poslovnoj, ali i općoj publici, Zadarska je županija zajedno s partnerima, turističkim subjektima iz Zadarske županije predstavila turističku ponudu Zadarske županije. Pored informatora Turističke zajednice Zadarske županije na štandu su nazočili predstavnici turističkih subjekata, partnera u nastupu i to Turisthotela d.d. iz Zadra i Ilirije d.d. iz Biograda na Moru. Ovogodišnje izdanje sajma Vakantiebeurs, na kojem svoju ponudu izlaže preko 1.100 izlagača iz cijeloga svijeta i koji okupi gotovo 13 tisuća profesionalaca, zračilo je optimizmom nizozemskog turističkog sektora, koji je u ovu godinu ušao sa snažnim rastom bukinga u odnosu na predpandemijsku 2019. godinu.


Drugi u nizu, sajam CMT u Stuttgartu, jedan od najznačajnijih specijaliziranih turističkih sajmova za kamping, motorizirana i autobusna putovanja, otvoren je u subotu, 14. siječnja, a potrajat će sve do 22. siječnja. Na štandu HTZ-a, tradicionalno se kao suizlagač predstavlja i TZZŽ i to ponovno zajedno s partnerima Ilirijom i Turisthotelom.
– Ocijenivši kako se potrošači sve više vraćaju na rano bukiranje umjesto last minute potražnje, zaključili smo kako je kako posebno važno biti u središtu međunarodnih turističkih trendova. Veseli nas stoga činjenica da se naše trajno partnerstvo s turističkim subjektima iz županije pokazalo kao iznimno učinkovito i obostrano korisno u prezentiranju Zadarske županije kao privlačne destinacije, poručila je Mihaela Kadija, direktorica županijskog TZ-a.


Istaknimo još kako dan prije otvaranja ovog najvećeg sajamskog izlaganja u Njemačkoj, ADAC organizira gala večeru na kojoj okupi najznačajnije turističke subjekte iz cijelog svijeta.