Srijeda, 28. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

10. sjednica

Županija bila domaćin sjednice Predsjedništva Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja

Autor: Portal ZL

30.08.2023. 20:18
Županija bila domaćin sjednice Predsjedništva Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja

Foto: Zadarska županija

U utorak, 29. kolovoza Zadarska županija bila je domaćin sjednice Predsjedništva Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja. Župan Zadarske županije, Božidar Longin zajedno je sa svojim suradnicima, pročelnicima Ivanom Šimunićem i Katarinom Miletić ugostio ravnatelje u sklopu 10. sjednice Predsjedništva Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja te im poželio dobrodošlicu.


– Kvalitetno vođenje odgojno-obrazovnih ustanova izuzetno je važno za učenička postignuća. Ravnatelji imaju ključnu ulogu u izgradnji pozitivne školske kulture i zato zajedno moramo jačati odgojnu i obrazovnu ulogu škole i osnaživati prosvjetne radnike, naglasio je župan Longin.

Ovom se prilikom pročelnik Ivan Šimunić osvrnuo na školstvo i ulaganja u odgoj i obrazovanje na području Zadarske županije.


Tijekom sjednice raspravljalo se i o planiranju međunarodne ESHA konferencije koja će se održati od 25. do 27. listopada u Dubrovniku te o aktualnostima Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.


Nakon održane sjednice Predsjedništvo je posjetilo izložbu Jedan svijet u Providurovoj palači.