ponedjeljak, 15. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

ADVENT ZA NAJMLAĐE

Zimski park na Višnjiku ponovno oživio s adventskom čarolijom

Autor: Matea Guzalić

24.11.2023. 18:53
Zimski park na Višnjiku ponovno oživio s adventskom čarolijom

Foto: Arif SitnicaZadarski su mališani napokon došli na svoje kada je ovog petka Advent na Višnjiku ponovno otvorio svoja čarobna vrata, označavajući početak još jedne adventske čarolije koja će trajati sve do prvog tjedna siječnja. Sudeći prema bogatoj ponudi događanja, očito je da je ovogodišnji “Zimski park” postavio visoke standarde.


Brojni su posjetitelji nazočili otvaranju gdje su imali priliku uživati u natkrivenom klizalištu, golemom luna-parku, ledenom toboganu te mnogim drugim zanimljivim sadržajima, a do kraja Adventa očekuje ih preko šezdeset raznih priredbi i sportskih sadržaja.


Foto: Arif Sitnica


Svake godine korak naprijed


– Jako smo zadovoljni, trudimo se svake godine napraviti jedan korak naprijed. Prošle smo godine imali preko pedeset tisuća ulaza, a ove godine očekujemo još više. Novitet u odnosu na prethodne godine nam je tisuću kvadrata leda, veći luna-park i šator od petsto kvadrata. U suradnji sa zadarskim vrtićima imat ćemo više od šezdeset raznih priredbi, a kroz suradnju s nacionalnim sportskim savezima dovodit ćemo vrhunske sportaše koji će demonstrirati svoje sportove i približiti ih najmlađima. Cijeli program je koncipiran na način da zadovolji najmlađe i potrudit ćemo se da tako i bude. Ove godine imamo dosta suradnika, a što se tiče financija, projekt je zaista isplativ, tako da ga zatvaramo sa sponzorima koji su prepoznali njegovu vrijednost. Nismo, dakle, ni tražili novac od Grada Zadra, ali ŠC Višnjik ima veliku podršku Grada u obliku pomoći za sve one projekte koje provodimo proteklih nekoliko godina, izjavio je Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.


Foto: Denis Karlović/Arif Sitnica
Uz brojne zabavne sadržaje, posjetitelji mogu uživati i u bogatoj ponudi hrane i pića na adventskim kućicama, a jedna od njih je kućica zadarskog restorana Burgers & More koji je prepoznatljiv po svojim ukusnim burgerima.


Foto: Arif Sitnica


– Ovo nam je drugi put da sudjelujemo na Adventu na Višnjiku te smo se, iako smo nekoliko puta sudjelovali i na gradskom Adventu, odlučili ponovno vratiti na Višnjik jer smo prezadovoljni ovom lokacijom. Prošli nam je Advent protekao izuzetno uspješno, posjećenost je odlična a ljudi kod nas najviše kupuju naše prepoznatljive burgere i domaće zadarske divenice. Želim istaknuti vrlo veselu atmosferu koja je takva najviše zbog djece. Ugođaj je topao, nema puno kućica pa smo svi više povezani. Veselimo se provesti zimu ovdje te vas sve pozivamo da nas posjetite, izjavila je Nina Mandić, voditeljica restorana Burgers & More.


Foto: Nina Mandić, voditeljica Burgers & More/Arif Sitnica


 


Bogat program


Šarenilo ovogodišnjeg programa započelo je u jutarnjim satima kada su djeca iz dječjih vrtića Radost, Latica, Voštarnica, Vrapčić, te igraonice i rođendaonice Čarobni grad preplavili ŠC Višnjik. Mališani su zajedno sa svojim odgojiteljicama priredili pregršt ukrasa za božićne jelke, a službeno otvorenje održalo se u poslijepodnevnim satima kada je pod vodstvom Tota započeo program u “Veselom šatoru”. Naime, fantastični Diego Dijan otvorio je Advent svojim nastupom, plesnom točkom i performansom u maniri Michaela Jacksona.


Foto: Arif Sitnica


Program se nastavio nastupom malih plesača iz Dječjeg vrtića Kocka kockica, a nakon njih pozornicu su preuzeli Dječji zbor Tintilinić, Dječja klapa Feral i Zbor Vladimira Nazora by Iva Mustać Klarić. Nadalje, svi okupljeni uživali su u koreografijama Plesne udruge IN – FLUX by Evita Iglić te nastupima Mije Bobi iz Glazbeno scenskog studija Arija by Nela Šarić, Nine Vujević, te malih pjevača iz Osnovne škole Krune Krstića sa svojim profesoricama Marijom Šimunić i Enom Vukić.


Foto: Arif Sitnica


Svojih šest koreografija izveo je i Plesni klub Bellus, a nakon njih i Studio 8 by Stella Rončević. Za humanitarnu narav Zimskog parka pobrinuli su se Palčići koji su nazočnima ponudili unikatne blagdanske ukrase izrađene u DV-u Latica, a kao gost iznenađenja pridružio im se Medo Ljubavi Zadar. Prvi dan Adventa na Višnjiku završio je nastupom popularne skupine Kanella.


Foto: Arif Sitnica