Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

ZIMSKA MANIFESTACIJA

Tony Cetinski sutra otvara Advent u Zadru 2023.

Autor: Portal ZL

23.11.2023. 13:14
Tony Cetinski sutra otvara Advent u Zadru 2023.

Foto: Bojan Bogdanić

Još samo jedan dan dijeli nas od početka najatraktivnije zadarske zimske manifestacije – Adventa u Zadru. Prošle godine nezaboravnim koncertom tu je čast odradio Dalmatino, a ove godine Zadranima u goste stiže  jedan od najpopularnijih hrvatskih glazbenika posljednjih desetljeća Tony Cetinski. Uvjetno rečeno „u gostima“ se  Tony u Zadru odavno udomaćio i njegovi su koncerti uvijek izvrsno posjećeni.
”Blago onom tko te ima”, „Ja sam zaljubljen“, „Zvijezda“, „Nebo iznad nas“, „Opet si pobijedila“, „Zbog nje“  neki su od velikih hitova koji su obilježili njegovu karijeru, a u Zadru ćemo uz njih slušati i novije pjesme poput „Ima nešto“ ili „Vojnik pod zvijezdama“. Sve je spremno za  pravi blagdanski spektakl, kojim će sa svojim domaćinima proslaviti i Dan Grada Zadra.
– Jako me veseli svaki nastup u divnom gradu Zadru, a pogotovo ljeti ili u ovo blagdansko vrijeme. Zadar tada poprima poseban oblik i duša grada dolazi do izražaja, kaže Tony otkrivajući i kakav repertoar čeka Zadrane.
– Nikada ne gledam na sat dok publika zajedno s nama na pozornici uživa u koncertu. Moj bend i ja dati ćemo sve od sebe da se dobro zabavimo, prisjetit ćemo se starih pjesama, ali naravno pjevat ćemo i nove.
Osim dobre glazbe, Zadrane će sutra na poznatoj lokaciji Trga Petra Zoranića i Trga Pet bunara dočekati ponuda blagdanskih kućica s obiljem tradicionalnih i modernih mesnih i ribljih specijaliteta, blagdanskih slastica i napitaka. Službeni početak koncerta je 21 sat, no nema sumnje da će mnogi doći ranije kako bi se „zagrijali“ i zauzeli dobra mjesta za stolovima ili pred pozornicom. A što Zadranima još ima za poručiti Tony pred ovogodišnje blagdane?
– Dragi svi, volite sebe kakvi god da jeste i živite za druge kao što živite za sebe i svima će doći vrijeme zdravlja i životne sreće. Kad je čovjek zdrav i sretan tada ima mir kojeg svi iz dubine duše priželjkujemo. Samo ljubav!
Adventski program u subotu se nastavlja koncertom Tomislava Bralića i klape Intrade. Sljedećeg tjedna nastupit će klapa Leut (utorak), Jet Set Band (četvrtak), Gina and the GeeGee’s (petak) i Let 3 (subota).