Nedjelja, 21. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

RADIONICE

Udruga Aktivno Bibinje organizira likovne radionice za sve uzraste

Autor: Portal ZL

19.01.2024. 11:21
Udruga Aktivno Bibinje organizira likovne radionice za sve uzraste

Foto: DRUŠTVENI CENTAR BIBINJEUdruga Aktivno Bibinje organizira likovne radionice za sve uzraste, koju će voditi naša mještanka Damira Fuzul koja se bavi kreiranjem, dizajniranjem, crtanjem i slikanjem svih likovnih kultura i tehnika.


Radionica je praktična i interaktivna što znači da će se kroz konkretne vježbe raditi na primjerima svog crteža. Polaznici će se upoznati s metodama s kojima će se osamostaliti za crtanje i slikanje bilo kojeg motiva.


Svatko će po svom izboru izabrati tematiku koja ga najviše zanima, a bavit ćemo se osnovama likovnih zakonitosti: kompozicijom, proporcijom i perspektivom uz postizanje što točnije sličnosti u crtežu i u boji.
Upoznat ćemo se s osnovama slikarstva: teorijom boja i njenom primjenom, načinima slikanja i slikarskim alatima, susresti ćemo se s osnovnim likovnim pojmovima, naučiti kako se gradi slika od skice, kompozicije, smještaja u format do nanošenja boje. Također, radit ćemo i na postizanju kolorističke sličnosti te tonskoj modulaciji i kvaliteti tona, usvajat ćemo i različite načine nanosa boje, učiti o odnosima svjetla i sjene, te prikazat perspektivu i prostorne odnose s pomoću boje, pravilnom smještaju kompozicije u format.  Naučit ćemo Vas i kako nacrtati modnu ilustraciju, crtanje u tehnici akrila na platnu, crtanje na svili, decoupaqe (salveta tehnika) na raznim predmetima, crtanje na materijalu tj. odjeći i još mnogo toga.


CRTANJE MODNE ILUSTRACIJE – raznih vrsta crtanja od kroki crteža, strip, realnih, povijesnih, kolaža, pa sve do visoke mode – haute couture, sa raznim likovnim tehnikama od drvenih boja, akvarela, tuša, pastela tempera i akrila uz mogućnost miješanja mixed-media collage i glitera.


CRTANJE NA PLATNU – za početak su Vam potrebne akrilne boje, par kistova i tvrdi papir ili slikarsko platno. Teme mogu biti razne.


CRTANJE NA SVILI – oslikava se bojama za svilu, stvaramo slike, marame, kravate.


CRTANJE NA MATERIJALU- crta se na odjeći, jeansu, platnene torbe..


DECOUPAGE- tehnika sa salvetama jedna je od najpopularnijih tehnika ukrašavanja, ukrašavaju se predmeti, kutije, boce, posude, svijeće, stari crijep.


Najvažnije je da uživate u procesu stvaranja svojih unikatnih umjetničkih radova – proučuje voditeljica radionice Damira Fuzul.


Ovim putem Vas pozivamo na likovnu radionicu. Dođite crtati, slikati, stvarati i dizajnirati zajedno!


Svi materijali u sklopu tečaja su osigurani, a tečaj završava izložbom radova polaznika. Radionicu financijski podupire Općina Bibinje.


Mjesto u grupi osiguravate prijavom na broj: 091 565 2769 (Damira Fuzul)