Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

TJEDAN FILANTROPIJE

"Djeca za djecu s otiskom srca"

Autor: Nikolina Lucić

24.09.2023. 15:45

Foto: ZLTjedan filantropije koji počinje 25. rujna bit će u znaku dobrih djela. Ove godine održavaju se brojne aktivnosti diljem Hrvatske – u Zagrebu, Osijeku, Zadru, Puli, Opuzenu, Daruvaru, Otočcu i mjestu Vrhovine. Središnje događanje bit će održano u Zadru 29. rujna. »Djeca za djecu s otiskom srca« naziv je radionice na kojoj će osnovnoškolci izrađivati razne lutkice i igračke za svoje male prijatelje koji su na liječenju u bolnici. A ispred Opće bolnice Zadar djeca iz raznih dijelova Hrvatske obojat će zidove i napraviti murale zajedno s jednim od najpoznatijih street art umjetnika Mirom Petkovićem Modulom. Isti dan Zadrane očekuje i akcija »Za zeleno srce grada« u sklopu koje će biti organizirana sadnja stabala u krugu zadarske bolnice.


Prvi dan listopada, na sam Europski dan filantropije i zakladništva održat će se i online uključivanje u međunarodnu kampanju koju organizira europska organizacija PHILEA – Philanthropy Association Europe u više od 30 zemalja u Europi. Hrvatska će se uključiti u kampanju 1. listopada online prikazivanjem filma »Činimo dobro otiskom srca« kojim će se objediniti sve aktivnosti Tjedna filantropije 2023. u Hrvatskoj. Film će biti prikazan na društvenim mrežama Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i portalu ZaDobro.BIT! Hrvatskog foruma zaklada.


Organizatori Tjedna filantropije 2023. i obilježavanja Europskog dana filantropije i zakladništva u Hrvatskoj su Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj.