Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

život lokalne zajednice

Studenti Kulturne i prirodne baštine u turizmu posjetili ribarnicu i tržnicu

Autor: Portal ZL

30.11.2023. 11:17
Studenti Kulturne i prirodne baštine u turizmu posjetili ribarnicu i tržnicu

Foto: Osobna arhivaStudenti 2. godine diplomskog studija Kulturne i prirodne baštine u turizmu danas su u sklopu kolegija Gastrokulture pod mentorstvom profesora doc. dr. sc. Đanija Bunje posjetili zadarsku ribarnicu i tržnicu.


Studenti su se tom prilikom upoznali s ponudom ribe kao i činjenicom da je zadarska ribarnica jedna od najuređenijih na cijelom Jadranu i poznata je po bogatoj ponudi ribe, što ujedno svjedoči i bogatoj ribarskoj tradiciji zadarskog kraja. Također, studenti su se upoznali s ponudom ribe iz uzgoja te činjenicom da Zadarska županija prednjači u marikulturi na Jadranu.

Nadalje su posjetili zadarsku tržnicu i upoznali se s ponudom voća i povrća koje se uzgaja u mnogim OPG-ovima iz zadarske okolice, odnosno Ravnih kotara. Naposljetku, navedena ponuda važna je i u pogledu turizma jer danas turisti sve više cijene lokalni i organski uzgoj i tako stječu autentično turističko iskustvo. Samim time upoznaju se i s načinom života lokalne zajednice i njihovim kulturnim vrijednostima.