ponedjeljak, 25. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

vlasnik prkosi gradu

Stolice i stolovi Mimoze od jutros zavezani za stupove

Autor: Katarina Ergović

01.06.2023. 11:47
Stolice i stolovi Mimoze od jutros zavezani za stupove

Foto: Luka JeličićPriča o uklanjanju stolica i stolova s ilegalnog dijela terase kafića Mimoza na Kalelargi jutros je dobila treći dio. Naime, vlasnik Branko Bungur odlučio je prkositi Gradu Zadru i komunalnim redarima te stolice i stolove na dijelu terase s koje su one već drugi put maknute, jednostavno je zavezao za stupove te ih komunalci stoga nisu jutros uspjeli maknuti.Tako je poslao jasnu poruku Gradu i komunalnim redarima kako se ne slaže s njihovom odlukom te ne želi poštovati zakon i nalog da se te stolice i stolovi maknu. Jučer su ugledavši komunalne redare vlasnici kafića brzo sami sklonili stolove i stolice kako ne bi morali plaćati njihovo uklanjanje te ih nakon njihovog odlaska maknuli.

Akcija uklanjanja stolica i stolova počela je prije nešto više od tjedan dana kada su komunalni redari počeli s uklanjanjem svih ilegalnih terasa na području Poluotoku. Gradonačelnik Dukić je jučer rekao kako u tome ne planiraju posustati.Ostajemo odlučni u zaštiti javnog prostora, kontrole će i dalje biti svakodnevne, provedba zakona i gradskih odluka bit će jednaka za sve, poručio je Dukić zadarskim ugostiteljima.


S obzirom kako komunalni redari jutros nisu uspjeli po treći put maknuti ilegalnu terasu, ostaje za vidjeti kako će reagirati na protest Bungura i zavezanih stolica i stolova.