Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

PROBLEMI

Stanovnici Dikla i po nekoliko dana bez vode: 'Na telefone se javljaju primitivci s vokabularom...'

Autor: Matea Guzalić

17.01.2024. 09:15
Stanovnici Dikla i po nekoliko dana bez vode: 'Na telefone se javljaju primitivci s vokabularom...'

Foto: LUKA JELIČIĆNedavno nam je je stiglo pismo pritužbe iz Dikla, čiji je stanovnik izrazio ogorčenost zbog problema s nestankom vode. Kako kaže, stanovnici su nekoliko dana bili bez vode, a to predstavlja velik problem i za poduzetnike i turističke djelatnike, poput onih iz Hotela Delfin, koji je zbog ovog problema morao o svom trošku poslati svoje goste u druge, skuplje hotele.


Ogorčen na Vodovod


– Vodovod Zadar kaže da oni nisu odgovorni za problem i da će voda doći kada sve bude popravljeno, jer je navodno famozna firma Ludwig Pfeiffer, koja obavlja poslove zadarske Aglomeracije, probila glavne vodove. Također kažu da se ne mogu nositi s tim problemom te da nas zakidaju i ne mogu isporučiti vodu. Službe iz Vodovoda Zadar su toliko nesposobne, neprofesionalne, primitivne i zaostale da ih zakonom treba zabraniti. Na telefone se javljaju primitivci s vokabularom primjerenim nekim davnim vremenima za koje sam mislio da su daleko iza nas, ali ipak smo još na »našem Balkanu« i EU nam nije uspjela nametnuti ništa dobro i napredno, izjavio je Miroslav Lakobrija.


Vodovod Zadar odgovorio je na ove optužbe, tvrdeći da nisu odgovorni za problem. Prema njihovim riječima, tvrtka Ludwig Pfeiffer, koja izvodi radove Aglomeracije pod nadležnošću Odvodnje, razbila je cijevi, što je uzrokovalo prekide u opskrbi vodom. Vodovod Zadar tvrdi da su riješili problem odmah prvog dana, ali da Pfeiffer kontinuirano radi nespretno i nekvalitetno.
– Pfeiffer je u petak razbio cijev koju smo mi potom zakrpali. Iako naši ljudi ne rade noću, mi smo ih digli u petak navečer kako bi se riješio ovaj problem. Međutim, mi nakon toga više nemamo saznanja ima li trenutno ili nema vode. Pfeiffer radi nekvalitetno, neprofesionalno su napravili provizorij, a također i bez našeg znanja zatvaraju ljudima vodu. Mi uvijek šaljemo obavijesti prije samog zatvaranja, dok oni to ne rade. Firma je katastrofa, rade nered, neovlašteno diraju naš sustav i onda mi za njima krpamo. Ukratko, Aglomeracija je projekt Odvodnje, a ne Vodovoda, i samim time ovo nije naša odgovornost, poručili su iz Vodovoda Zadar.


Projekt Odvodnje


Kontaktirali smo i Grgu Peronju, direktora Odvodnje, koji tvrdi da nije bio obaviješten o ovom problemu.


– Nisam dobio nikakvu obavijest niti znam o kojem se dijelu Dikla uopće radi. Pfeiffer vodi ovaj posao i imaju određeni način rada koji su dogovorili s Vodovodom Zadar, ali ne znam detalje jer to nije moj dio. Međutim, riječ je o gumenim cijevima koje se lako polome u slučaju prelaska teškog vozila preko njih, a trenutno takvih vozila ima puno jer ima dosta radova. Kada se cijevi polome, voda se mora zatvoriti na neko kratko vrijeme kako bi se to popravilo, a nemoguće je 24 sata dnevno stajati nad tim cijevima i čuvati ih. Pfeiffer sigurno bolje zna što se točno dogodilo, poručuje direktor.


Do objave ovog teksta, izvođač radova Pfeiffer nam nije odgovorio na pozive, pa samim time nismo uspjeli dobiti objašnjenje ovog problema.