Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

tradicionalni natječaj

TZ Zadarske županije raspisala javni poziv za potpore događanjima

Autor: Portal ZL

16.01.2024. 19:25
TZ Zadarske županije raspisala javni poziv za potpore događanjima

Foto: ReutersTuristička zajednica Zadarske županije je na svojim mrežnim stranicama objavila javni poziv za potpore događanjima u turizmu i programe destinacijskih menadžment kompanija (DMK) u 2024. godini.


Radi se o tradicionalnim potporama kojima TZ Zadarske županije putem dodjele bespovratnih novčanih sredstava želi jačati segment dodatne ponude na destinaciji, kako kroz događanja, tako i kroz doživljaje, tj. programe agencija.


Potpore događanjima namijenjene su za događanja koja predstavljaju motiv dolazaka turista na destinaciju, te stvaraju dodatnu ponudu s naglaskom na pred i posezonu. Također je jedan od ciljeva uravnoteženi turizam na svim područjima županije, stoga događanja u ruralnim područjima i na otocima mogu osvojiti dodatne bodove.
Drugi je model namijenjen programima razvoja i uvođenja na tržište složenih turističkih proizvoda posebnih interesa. Osnovna je ideja pružanje podrške turističkim agencijama koje su specijalisti za destinaciju, odnosno nude paket-aranžmane isključivo u Zadarskoj županiji s naglašenim doživljajnim aspektom. U tu svrhu je TZ Zadarske županije izradila i distribuirala Priručnik za stvaranje turističkih doživljaja jer doživljajni turizam u današnjim trendovima postaje tzv. premium turizam, proizvod koji se više naplaćuje, a gostu pruža trenutke za pamćenje.


Javni pozivi objavljeni su na poveznici, a online prijave bit će dostupne do 24. siječnja 2024. za Javni poziv za potpore događanjima te do 30. siječnja 2024. za Javni poziv za DMK na poveznici.


Konačnu odluku o visini potpora donijet će Turističko vijeće Turističke zajednice Zadarske županije, a rezultati će također biti objavljeni na službenim mrežnim stranicama.