Subota, 24. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

BIJELO-CRVENA

Pod grijalicama i dekicama, Zadrani uz Vatrene

Autor: Matea Guzalić

27.11.2022. 21:40
Pod grijalicama i dekicama, Zadrani uz Vatrene

Foto: Filip GotovinaDrugi nastup hrvatske reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru pratio se diljem Hrvatske, pa tako i u Zadru. Brojni navijači odlučili su iskazati podršku svojim Vatrenima koji su odnijeli veliku pobjedu protiv Kanade s rezultatom 4:1.


Ljubitelji nogometa u bijelo-crvenim kombinacijama nisu skrivali svoje emocije pa su u punim kafićima složno i zajednički navijali za “kockaste” koji su se, unatoč lošem startu, itekako pokazali u ostatku utakmice.


I dok je većina navijača pomno pratila utakmicu, uspjeli smo pronaći nekoliko njih s kojima smo razgovarali o prvenstvu, atmosferi te o dosadašnjem napretku.
– Utakmica je počela loše, ali kako vrijeme ide – napredujemo sve više i više. Prva utakmica bila je poprilično loša, a što se tiče druge, napokon igramo onako kako možemo. Politički kontekst ovog prvenstva neću komentirati, ali sa sportske strane je sve u redu, utakmice su dobre. Ima par odličnih malih momčadi koje su pokazale da dobro igraju nogomet i da to nije rezervirano samo za velike države. Atmosfera je malo mirnija nego što sam očekivao, no pretpostavljam da će iduća biti vatrenija, rekao je Marin.


– Krenuli smo loše, primili smo gol odmah na početku, ali naši su se vratili tako da zasad sve ide dobro. Atmosfera ne može biti bolja, svi su uključeni maksimalno i navijaju koliko god mogu, kazao je Šime Žilić.


– Utakmica je jako zanimljiva, Marko Livaja je napokon došao do izražaja, on je trenutno naš najbolji igrač. Samo prvenstvo je jako dobro, po mom mišljenju jedno od boljih do sada, izjavio je Andrija dodajući da voli gledati sportske događaje u prostoru kafića jer je tada navijanje najbolje.


– Prvenstvo je napeto. Što se tiče igre, treba se uvijek držati pozitive, nadati se da ćemo proći i to je to. Atmosfera je dobra, mogla bi biti i bolja, ali zima je, studeni, nismo navikli gledati prvenstvo s dekicama pod grijalicama, kazao je Mario kroz smijeh.


Iduća utakmica hrvatske nogometne reprezentacije održava se u četvrtak s početkom u 16 sati kada naši Vatreni igraju protiv Belgije. Sigurni smo da će zadarski navijači tada ponovno napuniti kafiće i zajedničkim snagama navijati za Vatrene koji završnu utakmicu u grupi igraju protiv Belgije!


Foto


Zadrani bodrili "Vatrene" protiv Kanade


avatar

Snimio: Filip Gotovina


27.11.2022. 21:39
Galerija

Foto: Filip Gotovina