Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

SP U KATARU

Nakon fenomenalne pobjede, oglasili se reprezentativci

Autor: Zadarski list

27.11.2022. 21:31
Nakon fenomenalne pobjede, oglasili se reprezentativci

Foto: Reuters



Hrvatska je u 2. kolu skupine F na Svjetskom prvenstvu u Kataru, pobijedila Kanadu 4:1. Golove s postigli Majer, Livaja i Kramarić, koji je tresao mrežu dva puta. Nakon utakmice vidno raspoloženi reprezentativci stali su pred novinare.


-Bilo je dobro, odlično je bilo. Prvih 15-20 minuta nismo najbolje ušli u utakmicu, poslije smo pokazali kvalitetu i karakter. Napravili smo sve što smo se dogovorili, sve što smo radili ovih dana na treningu smo pretočili na teren, kazao je Modrić i najavio susret protiv Belgije.


-Znamo kakva je ekipa Belgija, muče se na ovom prvenstvu, ali čeka nas teška utakmica. Moramo se dobro odmoriti i pripremiti kao što smo to učinili za Kanadu.




Vjerojatno najsretniji čovjek na svijetu trenutno je Andrej Kramarić, koji je zabio tri puta na utakmici, no jedan gol je poništen zbog zaleđa.


-Ovo je san snova.  Ne daju se često dva gola na svjetskom prvenstvu. Početak je bio težak, ali pokazali smo ono što Hrvatska uvijek pokazuje. Imali smo fokus i psihičku snagu. Vratili smo se na pravi način i na kraju dominantno pobijedili. No, nema velikog slavlja. Zadnja utakmica u skupini odlučuje, a mi, naravno, želimo proći dalje. Ova pobjeda je prije svega donijela olakšanje jer je bio veliki presing na nama. Ova tri boda su nam bila jako važna. Osim prvih pet minuta sve smo odradili fantastično, a taj primljeni pogodak nam je možda čak i trebao da se probudimo. Iznenadili su nas, istina, ali nakon toga je sve funkcioniralo. I dalje je sve na nama, idemo odraditi posao protiv Belgije. Bit će teško, kazao je Kramarić.


Još jedan strijelac, Marko Livaja, rekao je da je ostvario dječački san.


-Još smo jednom pokazali karakter, snagu i da smo prava momčad. Pogodak? O tome sanjaš kao dijete, velika pozornica i pogodak na svjetskom prvenstvu. No, ništa još nije gotovo. Slijedi nam Belgija, odlična momčad i moramo odigrati još jednu pravu utakmicu, kazao je Livaja.


Iako nije igrao od prve minute, Bruno Petković, odradio je sve što je od njega izbornik očekivao.


– Svaki od nas ima zadatak unutar ekipe. Što će svaki od nas izvršavati svoje zadatke bit će nam puno boje. Zadovoljan sam svojom izvedbom, ali nikada nisam stavljao sebe ispred ekipe, rekao je Petković i najavio kakvu utakmicu očekuje u sljedećem kolu.


-Bit će to jako teška utakmica. Očekuje nas jako dobar protivnik, to je njima utakmica o glavu. Ali mi ćemo se fokusirati na sebe. Mislim da nikada u životu nije dobro kalkulirati, uvijek ideš na pobjedu, zaključuje Petković.