Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

NEPODNOŠLJIVA SITUACIJA

Mještani Kožina već tri tjedna bez vode, direktor Vodovoda: "To nije moj problem"

Autor: Portal ZL

30.05.2024. 17:53
Mještani Kožina već tri tjedna bez vode, direktor Vodovoda:

Foto: Mislav KlanacMještani Gornjeg sela u Kožinu već više od tri tjedna svakodnevno ostaju bez vode po par sati ili veći dio dana. Za pomoć su se obratili i gradonačelniku Dukiću koji je, kako navode u dopisu, obećao rješenje, ali tog rješenja nema na vidiku.


Budući da ovoj situaciji ne vide kraja, poslali su dopis u kojem objašnjavaju situaciju.


Njihov dopis prenosimo u potpunosti:
“Kako je situacija u kojoj se nalazimo takva da joj ne vidimo kraja pišemo u nadi da ćemo uskoro dobiti pomoć i rješenje.


U Gornjem selu u Kožinu već više od tri tjedna konstantno, bez najave, ostajemo bez vode po par sati ili veći dio dana.


Ne možemo oprati odjeću i posuđe u perilici jer voda stalno nestaje, a kad je ima pritisak je tako slab da perilice ne mogu povući vodu. Ista stvar je i s vrućom vodom, nema je, jer nema pritiska.


Slušamo samo prazna obećanja. Obratili smo se za pomoć gradonačelniku Dukiću koji je obećao rješenje, ali tog rješenja nema na vidiku. Svi samo prebacuju lopticu.


Direktor vodovoda, gospodin Matek, je danas rekao “ To nije moj problem, obratite se Hrvatskim cestama i Strabagu.“


Na ponovno inzistiranje kako je ipak vodovod odgovoran za opskrbu i distribuciju vode on odgovara isto, da on nema ništa s tim i da nije njegov problem što mi u Kožinu nemamo vode.


Da su oni, „Strabag“, na Žmirićima umjesto cijevi fi 500 stavili cijevi fi 250 i da to nije njegov problem. Uz to postavlja, njemu, najbitnije pitanje: Tko vam je dao moj broj mobitela i odakle vam pravo da me zovete.?


Druge odgovorne osobe se uopće ne javljaju na molbe i upite.


Vodovodu se mještani obraćanju s upitima, a taj isti Vodovod ima govorni automat koji govori vam da će vam se netko povratno javiti, ali se nikad nitko ne javi.


Cisterna s vodom se nalazi pokraj škole u kojoj isto nema vode no nemaju svi mogućnost tu vodu odvesti do kuće . Na kraju je tu i činjenica da nam u ovo vrijeme dolaze i turisti, kako ih dočekati kada nam ne mogu prići od radova i uz to još nemaju osnovno, a to je voda.


Osim s vodom očito imamo i nerješivi problem s gospodinom Ninčevićem koji je obećao da će radovi na glavnoj cesti (magistrali) biti gotovi do 01. lipnja, a cesta asfaltirana. Danas 29. svibnja je počeo kopati novu dionicu na glavnoj cesti, cesta nije asfaltirana do kraja i semafor je još tu tako da svakodnevno čekamo u kolonama po pola sata, i tako nekoliko puta dnevno jer smo svi poslom, a djeca školom vezani za Zadar.


Uz to, autobusna stanica koja se nalazi na magistrali nije u funkciji jer su ispred nje bageri, a izvođač radova, Grad Zadar, Liburnija, Hrvatske ceste i tko zna tko još, nisu oformili privremenu autobusnu stanicu već djeca stoje doslovno na cesti i pokušavaju zaustaviti autobus koji juri kroz zeleno svjetlo na semaforu i uredno ne želi stati. Iz tog razloga djeca redovito kasne u školu jer im stane tek autobus koji ide uz Petrčana i dolazi na Malu poštu oko 7 i 55 iako autobus čekaju na stanici od 7 i 10.


Netko nam treba pomoći da se nađe neko kvalitetno rješenje. Bili smo strpljivi, nadali se rješenju, ali rješenja i dobre volje očito nema. Mi znamo da se mora raditi, nismo nerazumni, ali se mora i živjeti. Sve ima svoje granice.


Vrijeme prolazi, a nama je situacija sve gora i nije održiva”, napisali su mještani Kožina u dopisu.