Subota, 15. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

AKROBATSKE SKUPINE

„Krila Oluje“ i „Red Arrows“ predstavile iznimne letačke sposobnosti u vojarni u Zemuniku

Autor: Portal ZL

24.04.2024. 17:29
„Krila Oluje“ i „Red Arrows“ predstavile iznimne letačke sposobnosti u vojarni u Zemuniku

Foto: MORH/T. Brandt

Akrobatska grupa Kraljevskog ratnog zrakoplovstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske „Red Arrows“ i akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Krila Oluje“ danas 24. travnja 2024.godine u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku predstavile su svoje letačke sposobnosti. Riječ je o redovitoj aktivnosti uvježbavanja akrobatske grupe Kraljevskog ratnog zrakoplovstva (RAF) „Red Arrows“ i suradnja s akrobatskom grupom Krila Oluje koja se  ove godine provodi od 11. do 26. travnja 2024. godine.u 93. krilu HRZ-a.


Vođa akrobatske grupe Krila Oluje bojnik Darko Belančić izrazio je zadovoljstvo izvrsnom zajedničkom suradnjom Krila Oluje i Red Arrows-a istaknuvši: Izrazito mi je zadovoljstvo ugostiti ovakve vrhunske profesionalce u našoj bazi. Fantastični su i možemo puno naučiti od njih, a i mi možemo njima pokazati naše detalje koje mogu iskoristiti. Drago mi je što naši kolege svake godine dolaze na kod nas na uvježbavanje i što smo ispunili visoke standarde“, poručio je. Predstavnik britanske akrobatske grupe Red Arrows istaknuo je: „ Drago mi je što imamo sjajnu suradnju s Hrvatskom vojskom i sa zadovoljstvom se vraćamo ovdje svako proljeće. Izgradili smo prijateljstvo s kolegama iz Krila Oluje i u protekla dva tjedna koji su bili sjajni, imali smo i idealne vremenske uvjete za trenažu.“


Naime, suradnja ove dvije akrobatske grupe traje od 2017. godine te je kroz višegodišnju suradnju prerasla u višetjednu provedbu letačke obuke. Tijekom navedene aktivnosti akrobatsku grupu „Red Arrows“ je posjetio i zapovjednik Royal Air Force general zbora Richard Knighton te je na razini zapovjednika HRZ-a i RAF održan bilateralni sastanak.