Subota, 23. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Poliklinika

Građanima ponuđene informacije o problemu ovisnosti

Autor: Jana Šolman

16.12.2022. 13:41
Građanima ponuđene informacije o problemu ovisnosti

Foto: Jana ŠolmanMeđunarodni Mjesec borbe protiv ovisnosti svake se godine u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Tim povodom, Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti u suradnji s Udrugom Porat i Terapijskom zajednicom Comunita Mondo Nuovo ove godine je organizirala javnozdravstvenu akciju namijenjenu svim građanima Zadra i Zadarske županije u Poliklinici Opće bolnice Zadar.


Cilj ovog obilježavanja je potaknuti svjesnost cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti te potaknuti poduzimanje zajedničkih akcija za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.


Svi zainteresirani građani imali su priliku informirati se o temama vezanim uz ovisnosti putem informativnih štandova na kojima su se dijelili različiti informativni materijali.
– Povodom održavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti u suradnji s našim partnerima provodimo jednu zdravstvenu akciju putem koje želimo informirati građane o našem radu te ih uputiti gdje mogu dobiti informacije o tome kako, kada i gdje se mogu javiti ako imaju bilo kakav problem s ovisnosti, ali i s mentalnim zdravljem, kazala je Ana Šare Glavan, stručna suradnica Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti, te dodala da su do sada proveli brojne zajedničke akcije s ciljem informiranja građana i prevencije ovisnosti.


Povodom ovog mjeseca, Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti u suradnji sa spomenutim partnerima, MUP-om i Volonterskim centrom Zadar, do sad je održala preventivna predavanja na temu ovisnosti o internetu u sklopu programa Sigurnost djece na internetu, te preventivne radionice s djecom iz Doma za odgoj i nagradnu igru na temu kockanja.