Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

VATRENA ATMOSFERA

[FOTO] Severina napravila spektakl na Višnjiku

Autor: Katarina Ergović

14.04.2024. 09:34
[FOTO] Severina napravila spektakl na Višnjiku

Foto: Mate KominaDugih devet godina Zadrani i Zadranke trebali su čekati za povratak Severine Vučković na Višnjik. Najveća hrvatska zvijezda nije nimalo razočarala te je svojim energičnim dvosatnim nastupom pokazala zašto je na samo vrhu hrvatske glazbene scene gotovo 30 godina. Višnjik je, očekivano, bio dupkom pun, a na koncert su došli mnogi iz okolnih gradova poput Šibenika i Splita, ali i iz susjednih zemalja i šire, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije, Njemačke. Karte za koncert su bile rasprodane u vrlo kratkom roku, a tražile su se ne samo tjednima preko društvenih mreža, nego čak ispred samog Višnjika prije samog koncerta.Koncert koji se nije mogao propustiti započeo je starim hitom “Tvoja prva djevojka”, a nastavio se hitovima “Brad Pitt”, “Uzbuna”, “Uno momento”. Pjevala je zatim pjesmu “Ostavljena” za koju je rekla kako ju je napisala dok je bila u emotivnoj krizi prije nekoliko godina, ali da je sad sve u redu.
Pozdravila je i sve posjetitelje i već najavila svoj povratak u Zadar sljedeće godine.


– Bila sam preuzbuđena kad su mi rekli da su došli ljudi iz svih krajeva Dalmacije i Hrvatske. Kažu da smo, uz ovaj, mogli napraviti još koji koncert u Zadru, no ovim putem bih htjela iskoristiti priliku, da nakon ove prekrasne euforije koja se večeras dogodila, najavim veliku turneju krajem iduće godine, u sklopu koje ćemo ponovno doći u Zadar, da nadoknadim svima koji su večeras htjeli biti s nama, a nisu uspjeli, izjavila je Severina.Sredinom koncerta izvodila je nešto laganije pjesme poput “Dobrodošao u klub”, “Grad bez ljudi”, a Zadrani su uz nju pjevali u sav glas. Poseban trenutak bio je kada je Severina pjevala “Virujen u te”, tijekom koje su posjetitelji upalili bljeskalice na svojim mobitelima te još više uljepšali već prekrasnu izvedbu.


– Mislila da mene u Zadru ne vole, no vi ste odvagnuli sve moje sumnje, rekla je publici oduševljena Severina.


Foto


Severina, koncert na Višnjiku


avatar

Snimio: Mate Komina


14.04.2024. 09:28


Galerija

Foto: Mate Komina


Uslijedio je još emotivan trenutak nakon izvedbe pjesme “Rođeno moje”, posvećene njenom sinu Aleksandru.


– Nećete me večeras rasplakati, ne može to tako, poručila je emotivno Severina.


Kroz cijeli koncert izražavala je svoje zadovoljstvo, ali i ugodno iznenađenje publikom jer, kako je rekla, prije devet godina Višnjik nije bio ni pun, a kamoli ovoliko glasan.Koncert je privodila kraju predstavljanjem članova svog benda koji je prati na turnejama, a zapjevale se i pjesme zadarskih glazbenika. Severinin prateći vokal i srednjoškolska prijateljica, Alenka Milano, povela je publiku u izvedbu pjesme Zorana Jelenkovića “Stara zvona” te bezvremensku “Kalelargu” Tomislava Ivčića.Koncert u kojem je otpjevala preko 30 hitova završila je pjesmom “Italiana” te publici uputila posebnu poruku.


– Želim vam sreću, želim vam ljubav i želim vam da izađete na izbore u srijedu, poručila je za kraj Severina.


Sudeći prema ovacijama koje su Severina i njen bend dobili na kraju fantastičnog nastupa, svaki njen sljedeći koncert u Zadru će zasigurno biti rasprodan jednako brzo kako i jučerašnji.