Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

ENERGIJA BEZ PREMCA

Severina oduševila publiku na rasprodanom koncertu u Dvorani Mladosti: “Rijeka je grad koji mi je puno dao”

Autor: Valentina Botica

11.02.2024. 08:17
Severina oduševila publiku na rasprodanom koncertu u Dvorani Mladosti: “Rijeka je grad koji mi je puno dao”

Foto: Ana Križanec

"Rijeka je moj najdraži grad nakon Splita”, rekla je pjevačica i zaradila veliki aplauz i sretne ovacijeNakon velikih nastupa u Varaždinu i Osijeku, hrvatska glazbena ikona Severina još jednom je impresionirala fanove odličnim koncertom, dupkom napunivši riječku Dvoranu Mladosti. Za Severinin koncert ulaznice su bile rasprodane unaprijed, a svi sretnici koji su se na vrijeme opremili kartom uživali su u brojnim hitovima ove mnogima omiljene hrvatske glazbenice.


Severina je često znala isticati svoju emotivnu povezanost s Rijekom. Rijeka je grad koji je Severinu srdačno prihvatio još od njenih kazališnih početaka u HNK Ivana pl. Zajca. Iz riječke Dvorane Mladosti krenula je i njezina najdraža i najemotivnija turneja ‘Dobrodošao u klub’, a upravo je u Rijeci krstila svog sina Aleksandra o kojem se glasno ovih dana priča, a koji će za nekoliko dana navršiti 12 godina.


“Rijeka je grad koji mi je puno dao – moj najdraži grad nakon Splita”, rekla je pjevačica i zaradila veliki aplauz i sretne ovacije.

Severinin povratak u Rijeku nakon 11 godina započeo je uz pjesmu “Tvoja prva djevojka”, a publika je  vrlo brzo skočila na noge i rijetko se s njih spuštala. Severinina energija osvojila je publiku već od prvih taktova, a među uvodnim pjesmama našle su se žive “Brad Pitt”, “Uzbuna”, “Uno momento” i “Tarapana”.


Nakon toga, nizale su se ozbiljnije i mirnije pjesme “Pogled ispod obrva”, “Kao”,  “More tuge” i “Virujen u te” tijekom koje su dvoranu ispunile stotine bljeskalica mobitela. “Ja imam veliku dioptriju. Znam da vas je puno, ali vas baš ne vidim. Zato posvijetlite mobitelima da vidim koliko vas je!”, rekla je prije nego što je zapjevala stari hit.


Večer nije prošla bez evergreena “Djevojka sa sela” i “Ante”, a Riječani su se zabavili i uz “Moju štiklu” i “Gas gas”, prije nego što je dvoranu preuzela intimnija atmosfera uz “Grad bez ljudi” i “Prijateljice”.


Pjevala svoje ozbiljnije hitove ili one više zabavnog karaktera, Severinina energija bila je bez premca, a publika je slijedila – bila je to odlična dvosmjerna igra koju jako dobro izvode glazbenici koji iza sebe imaju desetljeća karijere. Zato koncerte ovakvih velikana i velikanki, bez obzira bili fan ili ne, vrijedi vidjeti!