Petak, 24. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

AKTUALNI SAT

Ante Rubeša: 'S Mamuticom ste unakazili Belafužu, sad se na Boriku radi ista stvar!'

Autor: Iva Bucić/R.H.

18.12.2023. 10:00
Ante Rubeša: 'S Mamuticom ste unakazili Belafužu, sad se na Boriku radi ista stvar!'

Foto: Luka JeličićNa današnjem Aktualnom satu gradski vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša kazao je da je Prostorni plan pisan isključivo po željama investitora.


– Bila je javna rasprava za Prostorni plan, želim konstatirati da je on žalostan. Praktički radi na egzodusu Zadrana iz Zadra, pisan je isključivo po željama investitora. Zgrada visoka pedeset metara mora se udaljiti pet metara od susjeda, jednako kao i netko tko radi prizemnicu! S pet metara samo pogodujete investitorima. Kada imamo toliko prostora, zašto sve gurati u centar grada? Sramotno je da se niste odlučili pobrinuti da mladi Zadrani mogu ostati tu i izgraditi obiteljske kuće. S Mamuticom ste unakazili Belafužu, sad se na Boriku radi ista stvar. Na USKOK-u je čitavo naselje napravljeno na moru. Zašto nema sportsko-rekreacijskih zona na Poluotoku? U vlasništvu Tankerske plovidbe imate igralište Mornarica, više sam puta ukazivao na to, kazao je Ante Rubeša u ime Kluba.


– Čini mi se da bi svi htjeli zelenilo, ali kod susjeda. Nitko ne bi htio zelenilo u svom dvorištu. Na javnoj raspravi bilo je preko 120 ljudi i nitko nije tražio više zelenila, svi su pitali zašto ne mogu graditi na svojoj čestici. Do 5. siječnja traje javna rasprava i svi su pozvani da daju prijedloge i sve ćemo ih razmotriti. Mislim da idemo prema kvalitetnijem urbanizmu i višoj razini turizma, odgovorio je Rubeši pročelnik Kasap.
– Vi kažete da urbanizirate, ja kažem da kradete. Nagrdit ćete grad, sažeo je Rubeša u odgovoru.


– Plan vrijedi za sve jednako, zakon je za sve identičan. Veliki investitori će vam napraviti koliko god zelenila želite. U velikom prostoru napravit će što treba. Naravno, ostaje problem manjih građevina, odgovorio je Dukić.