Srijeda, 22. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Nakon Gradskog vijeća

Akcija mladih prozvala SDP za šurovanje s HDZ-om, Radeta im odgovorio

19.10.2023. 17:19
Akcija mladih prozvala SDP za šurovanje s HDZ-om, Radeta im odgovorio

Foto: Arif SitnicaTri dana nakon što su na sjednici Gradskog vijeća usvojene dvije odluke, ona o reguliranju odnosa između HNK Zadra, investitora i Grada Zadra te o prijenosu osnivačkih prava nad ustanovom Znanstvena knjižnica Zadar na Sveučilište u Zadru, javno su se oglasili članovi Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač, Marjana Botić i Ante Rubeša. Spomenuti trojac održao je izvanrednu konferenciju za medije ispred središnjice zadarskog SDP-a.


– U utorak smo svjedočili da su Danijel Radeta i SDP, ne samo bili u dogovoru s Brankom Dukićem i HDZ-om, nego i s HSP-om. I to nisu napravili jednom, nego su to napravili na dvije točke i to je konstanta. Većina koja je postojala kad je Marko Vučetić izabran za predsjednika više ne postoji. Ukoliko većina u Gradskom vijeću ne postoji, ide se na izbore. Zadar je »grad slučaj«. Tvrdi se da ne postoji većina, a svejedno imamo Gradsko vijeće, kako je to moguće? Kao što vidimo ona postoji, ali neka se kaže da je ta većina SDP i HDZ, kazao je Marko Pupić Bakrač.


Marjanu Botić zanimalo je je li ova odluka dobila potvrdu s vrha, dakle, od predsjednika stranake Andreja Plenkovića i Peđe Grbina, dok je Rubeša istaknuo kako suradnja sa zadarskim HDZ-om znači biti u koaliciji radi stjecanja osobne koristi pojedinaca.


Radeta: Radi se o potrošenim političarima
Klubu vijećnika SDP-a Zadar i meni kao predsjedniku je apsolutno jasna pozicija Rubeše, Pupića i Marjane Botić. Radi se o potrošenim političarima koji su ostali bez ikakvog sadržaja. Valjda su i oni sami napokon shvatili kako više nemaju što za ponuditi. Doduše, s vremenom se pokazalo kako nikad ništa nisu ni imali. Jedino što im je preostalo su valjda ove bezvezne konferencije i prozivanje svega i svakog na osobnoj razini. Tako su se njih nekoliko, skupa s Markom i Pupićem i Bakraćem, susreli s vremenitim činjenicama kako više nisu ni mladi ni zanimljivi i kako su postali nebitni i beznačajni. Takve su im i konferencije za medije, stoji u reagiranju Daniela Radete.