Nedjelja, 25. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Projekt zaželi

Za brigu o 54 starije osobe u Biogradu zaposleno devet žena

Autor: Đurđa Baljak

15.06.2023. 21:30
Za brigu o 54 starije osobe u Biogradu zaposleno devet žena


U okviru projekta Zaželi BnM održana je završna konferencija u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru u Bukovačkoj ulici 23. Gradu Biogradu na Moru je kao prijavitelju na otvoreni trajni poziv Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III« odobren iznos od 59.054,45 eura ili 444.860,00 nekadašnjih kuna za projekt Zaželi BnM, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda.


Obavezni partneri Grada Biograda na Moru na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Zadar, odnosno ispostava Biograd na Moru i Hrvatski zavod za socijalni rad (Centar za socijalnu skrb) Biograd na Moru. Ostali partneri su Udruga za promicanje skrbi o invalidima, starim i nemoćnim osobama Nada i Općina Tkon.


Cilj projekta Zaželi BnM je unaprjeđivanje radnog potencijala devet teže zapošljivih žena koje su zaposlene na razdoblje od šest mjeseci. Time će postati konkurentnije na tržištu rada. Također, projekt doprinosi socijalnom uključivanju 54 starije osobe i osoba u nepovoljnom položaju na području Grada Biograda te na području Općine Tkon. Tako da im novozaposlene žene pružaju potrebnu pomoć u svakodnevnim aktivnostima.
Voditeljica projekta Zaželi BnM, Ivana Stamičar, istaknula je kako je projekt Zaželi BnM trajao osam mjeseci na području Grada Biograda na Moru i Općine Tkon.


– Imamo završnu konferenciju 15. lipnja, a projekt završava službeno 25. lipnja 2023. godine. Još nam samo preostaje srediti završne izvještaje i to bi bilo to, kazala je Stamičar.


Kroz projekt je, kako kaže, zaposleno devet žena na području Grada Biograda na Moru i Općine Tkon. U projekt su bila uključena 54 korisnika, 6 u Tkonu i 48 u Biogradu na Moru. Zaposlili su, ističe, devet žena iz kategorije ranjive skupine žena koja se teže zapošljava. Tako su prednost imale žene koje su starije od 50 godina.


– Zaposlili smo žene na kućanskim poslovima koje treba obavljati korisnicima, a obavljaju i nabavku lijekova te kupnju u trgovini. Žene su jako zadovoljne, kazala je Stamičar i dodala kako iščekuju novi natječaj koji bi trebao izaći u srpnju za IV. fazu ovog projekta.