Nedjelja, 10. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Biograd na Moru

U sklopu projekta »Čitanjem u život« održan kviz za koji je pitanja sastavio kvizaš Roko Sven Surać

Autor: Franka Klanac

01.12.2022. 17:37
U sklopu projekta »Čitanjem u život« održan kviz za koji je pitanja sastavio kvizaš Roko Sven Surać

Foto: Pixabay - IlustracijaGradska knjižnica Biograd na Moru u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Biograd na Moru provodi projekt »Čitanjem u život« sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u vrijednosti nešto više od 309 tisuća kuna, koji je započeo 8. srpnja ove godine i trajat će godinu dana.


Tim je povodom održan prvi od tri predviđena kviza, ispitavši opću kulturu sudionika s fokusom na književnost. Na kvizu u caffe baru Škverić sudjelovalo je osam ekipa, a pitanja je sastavljao poznati kvizaš Roko Sven Surać. Tako je, uz mnoštvo zabave i smijeha, književnost je stigla i do kafića.


Ravnateljica Gradske knjižnice Biograd na Moru Tihana Jurišić kazala je kako je svrha ovakvih projekata približiti se čitateljima te književnost preseliti izvan okvira knjižnice prema samim čitateljima i onima koji će to tek postati.
– Veselimo se nadolazećim kvizovima koji su planirani u narednim zimskim mjesecima, istaknula je.


Projektom »Čitanjem u život« žele se obuhvatiti skupine čitatelja do 25 godina i one starijih od 54 godine kroz razvoj čitalačke kompetentnosti, i osiguravanjem temelja za cjeloživotno učenje, a sve u cilju povećavanja socijalne uključenosti ranjivih skupina.


Kroz projekt će se održati radionica brzog čitanja za mlađe od 25 godina, radionica svladavanja pisanja pismenih tekstova za mlađe od 25 godina, radionica informatičke pismenosti za starije od 54 godine, klub čitanja za mlađe od 25 godina, klub čitanja za starije od 54 godine Književne večeri, dani otvorenih vrata knjižnice, obilježavanje Svjetskog dana čitanja bajki te edukativni izlet Ivaninoj kući bajke u Ogulin.