Utorak, 20. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Dugi radovi

U planu rekonstrukcija Ulice Nikole Šopa

Autor: Matea Guzalić

17.01.2023. 10:05
U planu rekonstrukcija Ulice Nikole Šopa

Foto: Toni PerinićUlica Nikole Šopa koja povezuje trgovačke centre Supernova i Bauhaus, otvorena je u samo jednom smjeru već više od godinu dana. Razlog zatvaranja ove ceste je urušavanje zida u neposrednoj blizini, no odlučili smo kontaktirati Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša kako bismo dobili detaljnije informacije.


– Ugrožena je statika potpornog zida terena uz samu prometnicu u privatnom vlasništvu, stoga je tijekom cijele godine iz sigurnosnih razloga na snazi regulacija prometa jednom kolničkom trakom, kratko je objasnio Robertino Dujela, pročelnik UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, a s obzirom na to da je navedena cesta dio projekta rekonstrukcije prometnica, za više informacija nas je uputio u Upravni odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo.


– U planu je rekonstrukcija ulice Nikole Šopa od magistrale do Bauhausa. Projekt rekonstrukcije izrađuje tvrtka GIN company, a trenutačno je dovršeno idejno rješenje. Osim samog raskrižja koje bi u budućnosti trebalo imati lijeve skretače, najveći izazov je potporni zid na samoj prometnici koji je potrebno sanirati. Čim se uskladi s projektom rekonstrukcije raskrižja državne ceste D-8 (Jadranske ceste) i same Ulice Nikole Šopa, koji rade Hrvatske ceste, moći ćemo nastaviti projekt ka glavnom i izvedbenom projektu. Prethodno će biti potrebno otkupiti zemljište za proširenje prometnice, kao i za uređenje nogostupa. Sve to treba staviti u kontekst aktualnog trenutka s gradskim proračunom, objasnio je Darko Kasap, pročelnik UO za prostorno uređenje i graditeljstvo.