Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Jako nevrijeme

U Obrovac zbog nevremena stiglo 40-ak putnika, u izvlačenju pomaže i HGSS

Autor: Hina

26.02.2023. 21:22
U Obrovac zbog nevremena stiglo 40-ak putnika, u izvlačenju pomaže i HGSS

Foto: Marko Begovic/PixsellU prihvatnom centru u Obrovcu, otvorenom poslijepodne za putnike koji su zbog nevremena u tom dijelu Zadarske županije ostali blokirani na prometnicama, pomoć je zatražilo između 30 i 40 osoba, potvrdio je u nedjelju navečer Hini Dražen Breulj, kontakt osoba za prihvatni centar.


“Dosad nam se obratilo između 30 i 40 osoba, uglavnom obitelji, ali i samaca. U većini je riječ o hrvatskih  državljanima, ali bilo je među njima i stranaca, dodao je.
Prihvatni centar otvoren je u dječjem vrtiću, a može primiti stotinjak osoba”, rekao je Breulj.


“Za promrzle putnike pripremljeni su sendviči, topli napitci, sokovi, ali najvažnije je da se ljudi imaju gdje ugrijati jer su cijeli dan promrzli na putu”, naglasio je.
Prihvatni centar otvoren je i u Gračacu, u KIC-u Napredak, a kako nam je rekao načelnik Stožera Civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković, pomoć su uglavnom zatražili vozači kamiona.


Zbog vrlo nepovoljnih vremenskih uvjeta, olujnih i orkanskih udara bure te snijega, od 14,30 sati potpuno je obustavljen promet između unutrašnjosti i Dalmacije.


Iz HAK-a savjetuju vozačima da ne kreću na put na toj relaciji, a zbog stanja na cestama, na poziv policije, članovi HGSS – Stanica Zadar na terenu su s četiri službena vozila.